NRK Meny
Normal

Se Johan Goldens debut i Nytt på Nytt

Johan Golden trer inn i Gullrekka som fast medlem av Nytt på Nytt. Her kan du se klipp som ikke kom med i sendinga.

Nytt på nytt opptak 1 høst 2015 NYTT PÅ NYTT

Johan Golden (til høyre) med gjest Anne Holt, overtar herved stolen til Knut Nærum.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Like før sommeren ble det kjent at Knut Nærum skulle gi seg i Nytt på Nytt etter 15 år, og at Johan Golden skulle overta stolen i panelet.

I kveld får du se Goldens debut på NRK1, men allerede nå kan vi gi deg noen smakebiter som ikke fikk plass i sendinga.

– Utrolig deilig

Debutant Golden er glad for å endelig være i gang.

– Det er utrolig deilig. Litt som med en fødsel, men det bør jeg vel ikke si, for da får jeg så mange folk på nakken. Det er noe med det å gå å vente så lenge. Veldig deilig å være i gang, sier Golden til NRK.

Men han blir stadig minnet om hvem han har tatt over roret etter.

– De nevner Knut Nærum veldig ofte. Det viser seg at Knut pleide å gjøre veldig mye som nå har blitt min jobb. Men jeg tror ikke det alltid stemmer. At det alltid var Knut som hadde med kaker til møtene, at det var han som printet ut ting og at han oppdaterte datamaskinene, sier Golden, og legger til at han jo er NRKs unge alibi og blir behandlet deretter.

Se et klipp fra den første sendinga med Johan Golden i Nytt på Nytt.

Se Odd Nordstoga og Jon Almaas i trekkspill-duell

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.