NRK Meny
Normal

Se Jahn Teigen som Elvis

Se svært så eksklusive bilder i fra Jahn Teigen musikalske barndom i Popol Vuh, blant annet som Elvis.

1976: Jahn Teigen, vokalist i Popol Ace, fotografert under intervju.

Jahn Teigen, vokalist i Popol Ace, fotografert under intervju i 1967.

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

Bandet var Norges største rockeband på 1970-tallet, og var også nær internasjonal lansering. På de tre første LP-ene var Jahn Teigen vokalist.

I 1972 får bandet Spellemannprisen, og skiva befinner seg på plass nummer 78 i Artistenes topp 100, som hver fredag presenteres i Morgenbladet og her i NRK P2.

Popol Vuh, seinere Popol Ace, har sin spede begynnelse tidlig på 1960-tallet. Fire forskjellige bandkonstellasjoner, fra vidt forskjellige deler av Norge smelter etter hvert sammen til «Armand Sumpe Dur Ekspress» for så å bli til Popol Vuh og seinere Popol Ace.

1. juledag 1971 ramler den berømmelige Jahn Teigen inn, og den like så berømmelige poletten ned, da Teigen sier ja til å fronte bandet.

Inspirert av bl.a.bandene King Crimson, Edgar Winter Band og Return to Forever, og ikke minst det mytiske instrumentet mellotron, går bandet i studioet noen måneder seinere og lager det første store eksemplet på norsk progressiv rock: «Popol Vuh».

Se alle godbitene fra NRKs arkiv her.

Video Laevin' Chicago

Leavin' Chicago

Video Leavin' Chicago

Leavin' Chicago fra Ragnarock

Video Historien om Popol Vuh/Ace

For eternety

Video Hunchback

Hunchback

Video All that we have is the past

All that we have is the past

Video Historien om Popol Vuh/Ace

Historien om Popol Vuh/Ace

 • NRK Gull: Mer video om Jahn Teigen

Kulturstrøm

 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3