Hopp til innhold

Se Jahn Teigen som Elvis

Se svært så eksklusive bilder i fra Jahn Teigen musikalske barndom i Popol Vuh, blant annet som Elvis.

1976: Jahn Teigen, vokalist i Popol Ace, fotografert under intervju.

Jahn Teigen, vokalist i Popol Ace, fotografert under intervju i 1967.

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

Bandet var Norges største rockeband på 1970-tallet, og var også nær internasjonal lansering. På de tre første LP-ene var Jahn Teigen vokalist.

I 1972 får bandet Spellemannprisen, og skiva befinner seg på plass nummer 78 i Artistenes topp 100, som hver fredag presenteres i Morgenbladet og her i NRK P2.

Popol Vuh, seinere Popol Ace, har sin spede begynnelse tidlig på 1960-tallet. Fire forskjellige bandkonstellasjoner, fra vidt forskjellige deler av Norge smelter etter hvert sammen til «Armand Sumpe Dur Ekspress» for så å bli til Popol Vuh og seinere Popol Ace.

1. juledag 1971 ramler den berømmelige Jahn Teigen inn, og den like så berømmelige poletten ned, da Teigen sier ja til å fronte bandet.

Inspirert av bl.a.bandene King Crimson, Edgar Winter Band og Return to Forever, og ikke minst det mytiske instrumentet mellotron, går bandet i studioet noen måneder seinere og lager det første store eksemplet på norsk progressiv rock: «Popol Vuh».

Se alle godbitene fra NRKs arkiv her.

Video Laevin' Chicago

Leavin' Chicago

Video Leavin' Chicago

Leavin' Chicago fra Ragnarock

Video Historien om Popol Vuh/Ace

For eternety

Video Hunchback

Hunchback

Video All that we have is the past

All that we have is the past

Video Historien om Popol Vuh/Ace

Historien om Popol Vuh/Ace

  • NRK Gull: Mer video om Jahn Teigen

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.