NRK Meny
Normal

Se hele Jonathan Franzen-intervjuet her

Han er den første forfatteren på forsiden av Time Magazine på ti år og er blant Barack Obamas favoritter.

Video Intervju med Jonathan Franzen

VIDEO: Se hele det uredigerte intervjuet med Jonathan Franzen

Siden utgivelsen av boka «Korrigeringer» i 2001, har Jonathan Franzen blitt hyllet som forfatter i USA og store deler av verden. Franzen er den første forfatter på ti år som har fått plass på forsida av Time Magazine.

Den siste var Stephen King i 2000.

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen

Foto: Greg Martin / Cappelen Damm

– Det var på tide. Jeg tror det gjorde bokavdelingen i Time Magazine veldig lykkelig, sier han selv i et intervju med NRK.

– Tror nordmenn leser mye

– Jeg ser for meg Norge som et land fullt av lesere. Dere har lange vinterkvelder, og et høyt utdanningsnivå, sier Franzen.

Han forteller også at han liker å møte lesere, men at selve promoteringen av bøkene ikke er det morsomste med å være forfatter.

– Det er ikke så gøy å snakke om egne bøker, for alt man kan si er «vær så snill og les boka, og tro meg den er veldig bra», ler han.

Begeistret for Hedda Gabler

Franzens bestefar kom fra Sverige, og i dag møter han sin norske fanskare på Litteraturhuset i Oslo. I intervjuet forteller han at å komme til Skandinavia føles som å komme hjem.

Han forteller også at han leste Ibsen intenst på universitetet, og er meget begeistret for Hedda Gabler.

– Det er dramaet om den ambisiøse, men fangede kvinnen som har gjort et så sterkt inntrykk på meg.


Les NRKs anmeldelser av Jonathan Franzens bøker her:

Se Jonathan Franzens hjemmeside her.

Kulturstrøm

 • Artistpropsjekt fra ASAP Rocky

  Det er en imponerende liste artister med på nye albumet til rapperen Rakim Mayers, bedre kjent som ASAP Rocky. I tillegg til Lauryn Hill og Frank Oscean er Plus FKA twigs, Kid Cudi, Dev Hynes, Skepta, Puff Daddy, Snoop Dogg med flere listet som medvirkende, skriver Pichfork. Artisten har også delt listen på på sin Instagram-konto. Albumet heter «Testing» og ble sluppet i dag.

  Laster Instagram-innhold
 • Grande åpner Riddu Riđđu

  Kulturminister Trine Skei Grande skal åpne årets Riddu Riđđu-festival i Manndalen i Kåfjord. Årets festival er den 27. i rekka, og går av stabelen 11. juli til 15.juli.

  Kulturministeren vil styrke norsk friluftsliv
  Foto: Gunnar Bratthammer