Hopp til innhold

Se en smakebit fra den nye sesongen av Mammon

På nyåret er det klart for sesong to av «Mammon», der et drap på en kjent politisk kommentator legger grunnlaget for historien.

Mammon

ANDRE SESONG: Her er en nesten fem minutter lang smakebit fra den nye sesongen av «Mammon» som har premiere på nyåret.

Allerede 3. januar neste år starter en ny åtte episoder lang sesong av «Mammon» på NRK1, og her er det første klippet fra den kommende sesongen.

Klippet viser utgangspunktet for historien, nemlig mordet på en kjent politisk kommentator.

Mammon - sesong 2

HOVEDROLLER: Trond Espen Seim og Ingar Helge Gimle utgjør kjernen i en sterk konflikt mellom Norges statsminister og finansminister i en Høyre-regjering.

Foto: Glenn Meling / NRK

– Dette er hele gåten som vi vil bruke sesongen til å svare på, sier produsent Vegard Stenberg Eriksen.

Den nye sesongen skildrer også en dyp, personlig strid mellom Norges statsminister og finansminister i en fiktiv Høyre-regjering, spilt av Trond Espen Seim og Ingar Helge Gimle.

– Ubehagelig innspilling

Stenberg Eriksen kan fortelle om en ubehagelig stemning på innspillingen da de filmet den siste scenen i klippet overfor.

– Vi filmet det samtidig som terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris skjedde, og det var ubehagelig, sier han og forklarer hvorfor.

– Vi hadde i forkant diskutert hvor mye fokus et angrep på en journalist ville få. Der og da ble det for tett på med de scenen. Hele distansen ble borte, og da var det ubehagelig.

Hendelsen han sikter til skjedde onsdag 7. januar i år. Da tok to væpnede og maskerte menn seg inn i redaksjonslokalene til satiremagasinet «Charlie Hebdo» i Paris og tok livet av elleve personer. Hendelsen ble omtalt verden over.

Ettertraktet serie

Mammon - sesong 2

SKUESPILLERE: Nils Ole Oftebro og Jon Øigarden spiller også i sesong to av «Mammon».

Foto: Glenn Meling / NRK

Første sesong av «Mammon» ble solgt til utlandet allerede før den kom på norske skjermer, og serien ble en millionbutikk for NRK.

Over 25 ulike land kjøpte rettighetene til den første sesongen og her til lands ble hver episode sett av over 1,2 millioner seere på tv og på nett.

Stenberg Eriksen forteller også om en stor interesse for sesong to.

– Ja, det er interesse. Tyskland starter å sende sesong to før den er ferdig, og vi driver med dubbing til Frankrike nå. Vi vet også at Tsjekkia jobber med sesong to av sin versjon, mens Polen vurderer det samme, sier han.

Tsjekkia og Polen lagde sine egne versjoner av «Mammon» og gjorde serien til den første norske dramaserien som fikk en internasjonal nyinnspilling.

Oppfølgersesong

Selv om den første sesongen av «Mammon» ble en stor suksess, forteller produsenten at de har klart å følge opp med noe enda bedre.

– Målet med å lage en sesong to er at den skal være enda bedre enn sesong én. Det var ambisjonen vår og det føler jeg vi har lyktes med, sier Stenberg Eriksen.

Og om suksessen fortsetter kan han også røpe at ideen til en sesong tre allerede er klar.

Kulturstrøm

 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

 • Roger Waters etterforskes av tysk politi

  Artisten Roger Waters, som var med på å grunnlegge Pink Floyd, blir etterforsket av tysk politi etter at han brukte en nazilignende uniform på scenen i Berlin.

  Bilder i sosiale medier viser Waters iført en lang, svart frakk med røde armbånd på scenen under en konsert på Mercedes-Benz Arena forrige uke.

  – Vi etterforsker på grunn av mistanke om oppfordring til hatytringer fordi klærne som ble brukt på scenen kan brukes til å forherlige eller rettferdiggjøre nazistyret, og dermed kan forstyrre den offentlige orden, sier politiets talsperson Martin Halweg til AFP. (NTB)