Hopp til innhold

Se direktesendinga fra den røde løperen

Fra halv fire lørdag ladet NRK opp til kveldens Spellemann-utdeling med direktesending fra den røde løperen. I år prøvde vi noe helt nytt: Livesending via Facebook.

Mens nominerte og gjester i ettermiddag ankom lørdagens Spellemann-utdeling, sendte vi direkte fra den røde løperen.

I år eksperimenterte vi med Facebooks nye direktesendingsfunksjon. Vi har tidligere testet ut funksjonen til enkle nettmøter, men prøvde oss denne gangen på en hakket mer avansert produksjon, med tre programledere og stadig utskifting av gjester.

Programledere var Pia Skevik fra P1, musikkjournalist Trine Sollie fra P3 og motejournalist Maren Kvamme Hagen fra NRK Nyheter.

Blant gjestene som stoppet opp for å ta en prat med oss var Marcus og Martinus, Aurora Aksnes og Lars Vaular.

Fra 15.30 kunne våre følgere se sendinga på NRK Nyheters Facebook-side. Du kan se første del av sendinga om igjen øverst i denne artikkelen, og andre del nederst.

Og ja, vi filmer på høykant.

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad