Hopp til innhold

Se de første «Halvbroren»-klippene

«Halvbroren» har premiere på NRK på nyåret, men er allerede solgt til 13 andre land. Se de første klippene her.

Den aller første traileren til dramaserien Halvbroren, basert på Lars Saabye Christensens bok med samme tittel. Serien kommer på NRK i 2013.

Se den aller første traileren til «Halvbroren»

Hege Bakken Riise i Cannes
Foto: NRK

Denne uken går TV-messen MIPCOM av stabelen, og det er antatt at det vil bli kjøpt og solgt TV-programmer for mer enn fem milliarder kroner. En av seriene det har blitt vist sterk interesse for er norske «Halvbroren».

«Halvbroren» er en dramaserie på 8 episoder, produsert av Monster for NRK. Den er basert på Lars Saabye Christensens bok med samme tittel, og har navn som Nicolai Cleve Broch, Frank Kjosås og Agnes Kittelsen i hoverollene.

Daglig leder i Monster Scripted, Håkon Briseid, har sammen med andre norske representanter vært i Cannes. Han sier de har vært på messen med to målsetninger:

– Vi skulle presentere serien for nye, potensielle kjøpere, og vi skulle vise frem serien til de som kom om bord allerede før vi gikk i opptak, sier han til NRK.no.

(Saken fortsetter etter bildet)

Håkon Briseid for Monster

Håkon Briseid, daglig leder i Monster Scripted, er i Cannes for å promotere storsatsninegn Halvbroren.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Solgt til 13 land

Så langt er serien solgt til 13 land. Alle de nordiske landene, USA, Irland, Belgia, Nederland, Luxemburg, Kroatia, Serbia, Bosnia-Hercegovina og Makedonia har sikret seg rettighetene til å vise dramatiseringen av Lars Saabye Christensens kritikerroste roman.

I USA er det den reklamefrie kanalen MHz Networks som har sikret seg rettighetene. Kanalen når 4,9 millioner amerikanere, og innkjøpssjef Lance Schwulst er svært positiv til serien.

– «Halvbroren» er en gjennomtrengende, dypt rørende visuell fest. Dette er TV på sitt beste, sier han.

Store aktører

Serien på åtte 45-minutter lange episoder ble ferdigstilt for bare et par uker siden. Det er derfor ikke så mange som har rukket å se mer enn et par episoder, men Briseid mener de har klart å presentere serien på en god måte til.

– I tillegg til de 13 som allerede har kjøpt serien, er det et tyvetalls kanaler som har fått med seg en engelsktekstet versjon av serien på dvd. Flere av disse er store aktører i Europa, sier Briseid.

Han er svært fornøyd med interessen og salgene, og sier det er viktig både for Monster og Norge å vise at vi kan levere god kvalitets-TV.

– Neste gang vi banker på døra med et nytt produkt, har vi en «track record» som viser at vi tidligere har levert god kvalitet. Det er viktig for et lite land som Norge.

– I første omgang ønsker vi jo at flest mulig skal se serien, men det aller viktigste er at folk og andre TV-kanaler ser hvilken kvalitet det ligger i det vi har produsert, sier Briseid.

Først på NRK

«Halvbroren» har premiere på NRK på nyåret, og norske seere vil være de første som får se serien. Prosjektsjef i NRK, Tone Rønning, ser frem til å vise frem serien.

– Halvbroren har en universell historie med varme, kjærlighet og spenning. Det er utrolig gledelig at serien skal turnere i flere land, men først skal den vises for det norske publikummet på NRK, sier hun.

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord Key bredde NRK TV

Bli med på Fosse-feiring og snakk med oss!

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.