NRK Meny
Normal

Se de fantastiske 3D-bildene

Du skal bruke kunsten, og ikke bare se på den. Det er mottoet til en ny kunstutstilling i Kina hvor bildene nærmest popper ut av veggen.

Damer ved urinalen og en mann med hodet opp i endetarmsåpningen på en okse er bare noe av det som møter deg på utstillingen Magic Art Special Exhibition i Hangzhou i det sør-vestlige Kina.

Mens kunstutstillinger gjerne er preget av et eldre klientell i pene klær, bobler denne over av barn som poserer og foreldre som tar bilder.

Les også:

I alt består utstillingen av 83 bilder som kommer til live på en helt spesiell måte, og inviterer folk til å involvere seg i kunsten. Selv om bildene i utgangspunktet bare er flate malerier, så er de malt på en måte som gjør dem ekstremt virkelighetstro, og med effekter som strekker seg ut over bilderammen.

De 20 sørkoreanske kunstnerne som står bak verkene bruker blant annet falske skygger, og effekter som strekker seg ut over bilderammen for å skape en overbevisende 3D-effekt.

Mange klør seg i øynene både en og to ganger når de besøker utstillingen med de 3D-malte oljemaleriene i Hangzhou i Kina.

Fascinerende kinesisk 3D-kunst