NRK Meny
Normal

Se de fantastiske 3D-bildene

Du skal bruke kunsten, og ikke bare se på den. Det er mottoet til en ny kunstutstilling i Kina hvor bildene nærmest popper ut av veggen.

Damer ved urinalen og en mann med hodet opp i endetarmsåpningen på en okse er bare noe av det som møter deg på utstillingen Magic Art Special Exhibition i Hangzhou i det sør-vestlige Kina.

Mens kunstutstillinger gjerne er preget av et eldre klientell i pene klær, bobler denne over av barn som poserer og foreldre som tar bilder.

Les også:

I alt består utstillingen av 83 bilder som kommer til live på en helt spesiell måte, og inviterer folk til å involvere seg i kunsten. Selv om bildene i utgangspunktet bare er flate malerier, så er de malt på en måte som gjør dem ekstremt virkelighetstro, og med effekter som strekker seg ut over bilderammen.

De 20 sørkoreanske kunstnerne som står bak verkene bruker blant annet falske skygger, og effekter som strekker seg ut over bilderammen for å skape en overbevisende 3D-effekt.

Mange klør seg i øynene både en og to ganger når de besøker utstillingen med de 3D-malte oljemaleriene i Hangzhou i Kina.

Fascinerende kinesisk 3D-kunst

Kulturstrøm

 • Ingen pris til Sigrid

  Ålesund-jenta Sigrid Raabe var nominert i kategorien Push Artist of the Year under MTV Music Video Awards, men nådde ikkje heilt opp. Vinnaren i denne klassen vart Hayley Kiyoko, skriv VG.

  Sigrid Raabe på Øyafestivalen 2017
  Foto: Tom Øverlie, NRK
 • Grande vann popprisen

  Ariana Grande med sin song «No Tears Left To Cry» har vunne popprisen under MTV Video Music Awards i natt. Det melder USA Today. Cardi B, Bad Bunny and J Balvin med «I Like It» har vunne kategorien for beste sommarsong.

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix
 • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

  Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.