NRK Meny
Normal

Se Autofilsnekka for siste gang

Denne helgen kan du se "Gorund" for siste gang. Snekka skal nemlig auksjoneres bort på TV-auksjonen søndag.

Autofilsnekka
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Denne våren har TV-seerne kunnet følge Autofilsnekkas utvikling, fra innkjøp til design og tilslutt en fantastisk forvandling. Underveis har snekka blitt døpt, og ”Gorunn” har etter hvert blitt et kjært medlem i Autofil-familien.

På egne ben

Autofilsnekka
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Men nå er de trygge barndomsårene over, og Gorunn skal forlate redet for godt. Søndag auksjoneres hun bort i forbindelse med TV-aksjonen til inntekt for Leger uten grenser.

Derfor er det siste mulighet til å gjøre bekjentskap med Gorunn nå i helgen. Hun står nemlig utstilt på Autofilmessa utenfor Oslo torsdag til søndag. At snekka ville bli så flott var det få som trodde da forvandlingen startet.

Jan Erik er auksjonarius

Autofilsnekka Gorund
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Selve auksjonen foregår på nett, med siste innspurt på Autofilmessa på søndag, der "pappa" Jan Erik Larssen er auksjonarius. Så ta turen innom messa, eller legg inn bud på Godrunn her !

Måtte hun få det godt i sitt nye hjem!

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK