Se Autofilsnekka for siste gang

Denne helgen kan du se "Gorund" for siste gang. Snekka skal nemlig auksjoneres bort på TV-auksjonen søndag.

Autofilsnekka
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Denne våren har TV-seerne kunnet følge Autofilsnekkas utvikling, fra innkjøp til design og tilslutt en fantastisk forvandling. Underveis har snekka blitt døpt, og ”Gorunn” har etter hvert blitt et kjært medlem i Autofil-familien.

På egne ben

Autofilsnekka
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Men nå er de trygge barndomsårene over, og Gorunn skal forlate redet for godt. Søndag auksjoneres hun bort i forbindelse med TV-aksjonen til inntekt for Leger uten grenser.

Derfor er det siste mulighet til å gjøre bekjentskap med Gorunn nå i helgen. Hun står nemlig utstilt på Autofilmessa utenfor Oslo torsdag til søndag. At snekka ville bli så flott var det få som trodde da forvandlingen startet.

Jan Erik er auksjonarius

Autofilsnekka Gorund
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Selve auksjonen foregår på nett, med siste innspurt på Autofilmessa på søndag, der "pappa" Jan Erik Larssen er auksjonarius. Så ta turen innom messa, eller legg inn bud på Godrunn her !

Måtte hun få det godt i sitt nye hjem!

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.