Hopp til innhold

Se Autofilsnekka for siste gang

Denne helgen kan du se "Gorund" for siste gang. Snekka skal nemlig auksjoneres bort på TV-auksjonen søndag.

Autofilsnekka
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Denne våren har TV-seerne kunnet følge Autofilsnekkas utvikling, fra innkjøp til design og tilslutt en fantastisk forvandling. Underveis har snekka blitt døpt, og ”Gorunn” har etter hvert blitt et kjært medlem i Autofil-familien.

På egne ben

Autofilsnekka
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Men nå er de trygge barndomsårene over, og Gorunn skal forlate redet for godt. Søndag auksjoneres hun bort i forbindelse med TV-aksjonen til inntekt for Leger uten grenser.

Derfor er det siste mulighet til å gjøre bekjentskap med Gorunn nå i helgen. Hun står nemlig utstilt på Autofilmessa utenfor Oslo torsdag til søndag. At snekka ville bli så flott var det få som trodde da forvandlingen startet.

Jan Erik er auksjonarius

Autofilsnekka Gorund
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Selve auksjonen foregår på nett, med siste innspurt på Autofilmessa på søndag, der "pappa" Jan Erik Larssen er auksjonarius. Så ta turen innom messa, eller legg inn bud på Godrunn her !

Måtte hun få det godt i sitt nye hjem!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.