Se Aksel Hennie som tysk astronaut

Aksel Hennie spiser pølser med Matt Damon i det første klippet fra den stjernespekkede Hollywoodfilmen «The Martian».

Aksel Hennie

NY STORFILM: Aksel Hennie har fått mye ros for innsatsen i Hercules. Til høsten blir han å se i Ridley Scotts nyeste film, The Martian.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

OPPDATERT: Den offisielle traileren til «The Martian» er nå sluppet:

_________________________________________

I går kveld ble det første klippet av filmen «The Martian» publisert. I Ridley Scotts (77) neste film spiller Aksel Hennie rollen som den tyske astronauten Alex Vogel.

I klippet ser man Hennies rollefigur presentere seg selv kort og spise pølse – eller «bratwurst», som han sier – sammen med sin romfartskollega Mark Watney som spilles av Matt Damon.

Stjernespekket

Hollywood-stjernene Jessica Chastain, Kristin Wiig, Kate Mara, Jeff Daniels, Michael Pena og Mackenzie Davis har også roller i filmen.

Filmen, som har premiere til høsten, er basert på en bok av Andy Weir og handler om en astronaut (Mark Watney) som blir etterlatt på Mars og forsøkene på å redde ham.

Les også:

Internasjonal ros

Aksel Hennie la selv ut klippet på sin Instagramkonto i går, hvor han skiver:« Introducing The Ares 3 Crew. The first «The Martian» Viral is out.»

Det er ikke første gang Hennie spiller i en internasjonal storfilm. Han har fått mye ros for sin innsats i «Hercules», og har også spilt i siste sesong av 24.

Internasjonalt har Hennie i tillegg blitt lagt merke til for rollen som Roger Brown i Morten Tyldums« Hodejegerne», som i 2013 som første norske film noensinne ble nominert til BAFTA for beste utenlandske film.

I ny NRK-serie

Aksel Hennie blir også å i NRKs nye storsatsing, dramaserien «Nobel». Krigsdramaet er regissert av Per Olav Sørensen, som også hadde regi på seersuksessen «Kampen om tungtvannet».

Aksel Hennie Nobel

NY SERIE: Aksel Hennie spiller i den kommende NRK-serien Nobel. Fv. Atheer Adel, Danica Curic, Anders Danielsen Lie, Aksel Hennie, Ayesha Wolasmal, Christian Rubeck og Tuva Novotny.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

«Nobel» er en politisk thriller som utspiller seg i Afghanistan og i Norge, og får premiere på NRK i 2016.

Aksel Hennie spiller hovedrollen i NRKs nye storsatsing «Nobel». Dramaserien handler om Afghanistan-krigen.

Kulturstrøm

 • Gir ut album

  22. mars – to dager etter det som ville vært Yoko Onos og John Lennons 50-års bryllupsdag, nyutgis parets «Wedding Album», også det fra 1969. Nyheten om utgivelsen kom 18. februar, på Onos 86-årsdag. «Unfinished Music No. 3: Wedding Album» var parets tredje eksperimentelle, musikalske platesamarbeid og er kalt en av de mest bemerkelsesverdige utgivelsene på 1960-tallet. (NTB)

  LENNON ONO BED-IN AMSTERDAM
  Foto: NTB Tema
 • Går tett på Helen Frankenthaler

  Det mener kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om den første store nordiske presentasjonen av Frankenthalers kunstnerskap, på museet KODE i Bergen. Det er bare Frankenthaler som står igjen fra kunstretningen abstrakt ekspresjonisme, fordi det var vanskelig for kvinner å bli tatt på alvor. Hun utforsker flate, bruker akvarell – farger som flyter i hverandre – og blander inn litterære referanser. Hun var opptatt av det vakre, sier Pahle Bjerke i NRK Nyhetsmorgen:

  Mona Pahle Bjerke