Politikere i harnisk over Se & Hør

Løvebakken-politikerne er opprørte over avsløringene rundt Se&Hørs sjekkheftejournalistikk. "Jeg har IKKE fått betalt!" raser Pernille Sørensen (RP)

 

Bilder i Se & Hør blir alltid så rare
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Den pågående presseetiske debatten rundt Se & Hørs arbeidsmetoder har vagt bestyrtelse også på Løvebakken. "Hvis vi ikke kan stole på Se & Hør, hvem kan vi stole på da?" utbryter en oppskjørtet Kari Slaatsveen (RP), som også hevder hun nå er i beit for lesestoff under frisørbesøk. "Jeg tør ikke nærme meg min faste frisør som alltid har Se & Hør liggende og kommer til å bli forferdelig rufsete på håret hvis ikke dette ryddes opp i!" innvender Slaatsveen. Espen Beranek Holm fra det Blå Partiet er i harnisk av andre grunner. "Man kan ikke bare ringe Nordea og så betale en masse penger for å få kjøpt Mette-Marits kontoutskrift! Dette er ikke etter boka. Man må innhente anbud fra flere aktører for å kontrollere at man får kontoutskriften til en fornuftig pris."

 

Fikk ikke betalt

Mest opprørt er nok likevel Rødt partis Pernille Sørensen som i alle år har bydd på seg selv. "Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg og mannen min har sittet halvnakne i stampen på hytta og skålt til Se & Hørs fotograf. Og INGEN har fortalt meg at jeg kunne fått betalt for det!" hevder Sørensen, som krever umiddelbar granskning av saken. "Hver stein må snus for å finne ut hva som har foregått. Om vi så må betale folk for å si det de vet, om vi så må true dem, om vi så må mase til de ikke orker å si nei lenger, dette skal vi til bunns i!" sier representanten etter den opphetede debatten i NRKs studio på Marinlyst.

 

SE HELE DEBATTEN HER PÅ NETTSIDENE FREDAG ELLER PÅ NRK1 LØRDAG kl.22.10

Kulturstrøm

  • Har kjøpt Trump Baby-ballongen

    Britisk museum vil stille ut den berømmelige kjempebabyballongen som etterligner Donald Trump. Den seks meter høye ballongen ble et symbol under protestmarsjer mot Trump i hans regjeringstid. Den ble først luftbåren i London i 2018. Ballongen er kjøpt inn av museet til sin samling viet protestbevegelser.

    En seks meter stor Trump-baby har fått tillatelse av borgermesteren til å sveve over parlamentet i London