NRK Meny
Normal

«The Governator» tar over for Trump

Muskelmann, skuespiller og eks-guvernør Arnold Schwarzenegger blir ny programleder for amerikanske «The Apprentice» etter at Donald Trumps kontroversielle valgkamputspill kostet ham jobben.

Arnold Schwarzenegger

YOU'RE TERMINATED: Arnold Schwarzenegger overtar Donald Trumps veletablerte rolle som nådeløs businessmentor fra neste år av.

Foto: ALY SONG / Reuters

Gjennom fjorten sesonger har håpefulle amerikanske reality-deltagere konkurrert om å bli «The Apprentice».

Vinnerne har fått trainee-stillinger i eiendomsmagnaten Donald Trumps business-imperium, mens taperne etter tur er blitt servert Trumps signaturfrase «You're fired!».

Nå kan Trumps innarbeidde slagord måtte vike for «Hasta la vista, baby».

Fikk sparken etter meksikaner-utspill

Donald Trump

SPARKEREN SPARKET: Donald Trump var programleder for «The Apprentice» gjennom elleve år, men hans uttalelser om meksikanere ble for mye for vertskanalen NBC.

Foto: TOM PENNINGTON / Afp

Trump, som for tiden forsøker å bli Republikanernes presidentkandidat i 2016, skapte furore da han i juni kom med nedsettende uttalelser om meksikanere under et valgkamparrangement.

Det ble for mye for vertskanalen NBC, som lot businessmagnaten smake egen medisin og ga ham sparken fra programlederjobben.

Mandag kunngjorde NBC at Trumps tomme stol skal fylles av Arnold Schwarzenegger neste sesong, melder Reuters.

Fra filmlerret til TV-skjerm

Den østerrikskfødte skuespilleren og kroppsbyggeren var guvernør i delstaten California fra 2003 til 2011, men har siden vendt tilbake til filmlerretet i bl.a. «Terminator: Genisys», «Maggie» og «The Expendables».

Nå venter TV-skjermen og en ny rolle for 68-åringen.

Den kommende sesongen, som vil gå på lufta i 2016, er en kjendisvariant av konseptet, der deltagerne kjemper om penger de får gi til sin favorittveldedighet.

– Jeg er svært glad for å få bringe min erfaring inn i styrerommet og fortsette å samle inn millioner til veldedighet, sier Schwarzenegger.