NRK Meny
Normal

Schibsted selger forlag

Mediegiganten selger Schibsted forlag og Ebok.no til Vigmostad & Bjørke.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted

SELGER: Konsernsjef i Schibsted Media Group, Rolv Erik Ryssdal, har solgt Scibsted forlag og ebok.no til Vigmostad & Bjørke.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det skriver Schibsted Media Group i en pressemelding.

Schibsted Forlag er et av mediegigantens datterselskap mens ebok.no er Norges største digitale bokhandel.

I pressmeldingen opplyser konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at Schibsted nå vil prioritere rubrikksider på nett og sine mediehus.

– Det er et viktig ansvar å hele tiden vurdere om man er den riktige eieren for det enkelte selskap. Slik vi ser det nå er vi overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode, langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO.

– I Schibsted Media Group vil vi bruke våre ressurser på å utvikle posisjonen som en ledende aktør innenfor onlinerubrikk globalt og å utvikle digitale mediehus i verdensklasse.

Partene har blitt enige om å ikke avsløre salgssummen, men ifølge pressmeldingen vil transaksjonen bli gjennomført innen kort tid.

Solgt flere selskaper

Schibsted, som blant annet eier avisene VG og Aftenposten, opplevde sviktende inntekter i 1014 og har den siste tiden solgt seg ut av flere selskaper.

I januar ble den norske strømmetjenesten Tidal solgt til den amerikanske rapperen Jay-Z og i går solgte de seg ut av den spanske gratisavisen 20minutos.

Fra før av eier Vigmostad & Bjørke Haugenbok.no og vil med oppkjøpet både eie Norges mest populære nettbok- og ebokbutikker på nett.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix