Hopp til innhold

Schibsted selger forlag

Mediegiganten selger Schibsted forlag og Ebok.no til Vigmostad & Bjørke.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted

SELGER: Konsernsjef i Schibsted Media Group, Rolv Erik Ryssdal, har solgt Scibsted forlag og ebok.no til Vigmostad & Bjørke.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det skriver Schibsted Media Group i en pressemelding.

Schibsted Forlag er et av mediegigantens datterselskap mens ebok.no er Norges største digitale bokhandel.

I pressmeldingen opplyser konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at Schibsted nå vil prioritere rubrikksider på nett og sine mediehus.

– Det er et viktig ansvar å hele tiden vurdere om man er den riktige eieren for det enkelte selskap. Slik vi ser det nå er vi overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode, langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO.

– I Schibsted Media Group vil vi bruke våre ressurser på å utvikle posisjonen som en ledende aktør innenfor onlinerubrikk globalt og å utvikle digitale mediehus i verdensklasse.

Partene har blitt enige om å ikke avsløre salgssummen, men ifølge pressmeldingen vil transaksjonen bli gjennomført innen kort tid.

Solgt flere selskaper

Schibsted, som blant annet eier avisene VG og Aftenposten, opplevde sviktende inntekter i 1014 og har den siste tiden solgt seg ut av flere selskaper.

I januar ble den norske strømmetjenesten Tidal solgt til den amerikanske rapperen Jay-Z og i går solgte de seg ut av den spanske gratisavisen 20minutos.

Fra før av eier Vigmostad & Bjørke Haugenbok.no og vil med oppkjøpet både eie Norges mest populære nettbok- og ebokbutikker på nett.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.