Hopp til innhold

Scarlett Johansson til Broadway

Skuespilleren Scarlett Johansson (24) debuterer
på Broadway i en oppsetning av Arthur Millers stykke «Sett fra en bro».

Scarlett Johansson hedrer Martti Ahtisaari
Foto: JOHN MCCONNICO / AP

Hun skal spille mot Liev Schreiber i oppsetningen som har handlingen lagt til 1950-tallet.

Schreiber har rollen som en dokkarbeider fra Brooklyn som er besatt av sin 17 år gamle niese, spilt av Johansson.

Stykket begynner å prøvespille 28. desember og får premiere 24. januar neste år i Cort Theatre. Foreløpig er det satt opp i 14 uker.

Nødvendig å ha med stjerner

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

Foto: Alberto E. Rodriguez / Scanpix/AFP

Godt billettsalg i sesongen 2008 og 2009 blir oppgitt som grunn til at filmstjerner søker mot Broadway. Produsentene i teaterstrøket på Manhattan sier at det nå er helt nødvendig å ha med Hollywood-stjerner for å sikre gode inntekter i stykkene som blir satt opp der, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i høst skrev NRK om flere store forestillinger som stengte dørene i Broadway og at den økonomiske krisen i USA rammer verdens mest kjente teaterstrøk.

Bransjen sliter også med å skaffe seg sponsorer. Det har vært ekstremt vanskelig å sette opp et nytt stykke på Broadway i år.

Andre kjente skuespillere som har dukket opp på Broadway i år inkluderer Jude Law, Hugh Jackman, Daniel Craig, Sienna Miller og Catherine Zeta-Jones.

Kulturstrøm

 • Quisling-film til Toronto

  Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto.

  Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september.

  Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

  – Dette er virkelig en ny og betydningsfull milepæl for oss. Toronto-festivalen er den viktigste nord-amerikanske filmfestivalen. Den medfører ofte amerikansk distribusjon, og er også en avgjørende introduksjon til Oscarakademiet om vi blir valgt som norsk kandidat, sier filmens produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i en pressemelding.

  Verdenspremieren blir på filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august.

  Gard B. Eidsvold spiller rollen som landssviker Vidkun Quisling.

  Gard B. Eidsvold som landssviker Vidkun Quisling i filmen Gard «Quislings siste dager».
  Foto: Agnete Brun / Paradox, SF Studios
 • Ei verkeleg god barnebok

  – (...) Arnfinn Kolerud er av dei finaste barnebokforfattarane vi har. Teksta er som alltid overraskande. Styrken til Kolerud ligg nettopp i at du aldri veit kva veg forteljinga vil ta. Ein annan kvalitet er det leikne språket, skriv litteraturkritikar Anne Cathrine Straume om barneboka «Ivar får ansvar».

  Bokomslag av "Ivar får ansvar" og portrett av Arnfinn Kolerud
  Terningkast 5 Bok

  «Ellevilt og pinleg om pengar og makt»

  ANMELDELSE: «Ivar får ansvar» av Arnfinn Kolerud

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).