Scandinavian Star som roman

Den danske forfatteren Asta Olivia Nordenhof har gitt ut en roman om mordbrannen på Scandinavian Star. «Penge på lommen – Scandinavian Star Del 1» er første bind i en planlagt romanføljetong på syv bind. Handlingen har den faktiske hendelsen som omdreiningspunkt, men fiktive personer. Asta Olivia Nordenhof er opprinnelig poet, og var to år da 159 mennesker døde i skipsbrannen i 1990. Romanen får strålende kritikker i blant andre Weekendavisen og Politiken.

Asta Olivia Nordenhof
Foto: Samlaget

Kulturstrøm

  • Malkovitch spiller dirigentlegende

    Skuespiller John Malkovich skal bekle rollen som den feirede og omdiskuterte rumenske dirigenten Sergiu Celibidache i sine eldre år, skriver nettstedet Variety. Manuset til filmen The Yellow Tie er skrevet av dirigentens sønn, Serge Ioan Celebidachi og James Olivier (kjent for filmen Octav fra 2017), og portretterer den eksentriske dirigenten, som var vekselsvis geniforklart og avskrevet som galning. Filmingen begynner i Romania, våren 2022.

  • – Folk vil ha meir kroppskunst

    Ifølgje kunsthistorikar Mona Pahle Bjerke har kunsten vore viktig bidragsytar i å bryte tabu og skape frigjering både ut ifrå eit feministisk perspektiv, men også i forbindelse med homokampen.