NRK Meny
Normal

Satyricon trakk seg

Det norske metalbandet Satyricon trakk seg i går fra Hamar Music Festival. Bandet legger skylda på Dio som de skulle varme opp for.

Satyricon
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Ronnie James Dio var på Hell Bluesfestival i 2002.
Foto: Jørn Gjersøe. / NRK

På grunn av tekniske problemer trakk Satyricon seg i går fra konserten de skulle spille under Hamar Music Festival. De skulle være oppvarming for Dio.

Skylder på Dio

Vokalist i bandet, Sigurd Wongraven, skylder på managementet til Dio for at det meste gikk galt. Etter det NRK kjenner til fikk ikke Satyricon røre trommeutstyret, monitorene og lyssettinga til Dio. Dette skal ha vært årsaken til avlysningen.

- Jeg er sjokkert over arrogansen de viste. Før i sommer har vi spilt før både Metallica og DumDum Boys og det har gått knirkefritt, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Første gang

Det er første gang Satyricon har måttet avlyse en konsert. Bandet møtte opp til lydprøvene, men valgte å forlate Hamar lenge før konserten startet.

De som hadde kjøpt billett fikk dette valget: Pengene tilbake mot å forlate teltet før konserten, eller bli, og dermed betale full pris med bare DIO på scenen.

- At Satyricon nektet å spille kom som lyn fra klar himmel. Dermed var en slik refusjon den eneste praktiske løsninga, sier Tor Birkeland Hansen i Hamar Music Festival til NRK.

Gikk slukøret hjem

Dermed måtte i følge Hamar Arbeiderblad et tresifret antall Satyricon-fans gå slukøret hjem igjen uten som så mye som et glimt av sine helter.

- Dette er den verst tenkelige starten på en festival, forsikrer pressesjef Thor B. Hansen.

Hans eneste forklaring på hvorfor Satyricon ikke stilte, var at de ikke var fornøyd med de tekniske forholdene på scenen. På spørsmål fra NRK om de ikke hadde hatt en dialog på dette i forkant av festivalen, svarer han at det har vært en dialog.

- Ut over det har jeg ikke lyst til å kommentere saka, sier Birkeland Hansen.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller