Satte barske hjerter i brann

Hallen på hovedbrannstasjonen i Oslo ble arena da Odd Nordstoga spilte intimkonsert. – Deilig uten all staffasjen, mente artisten.

Video Kontorkonsert med Odd Nordstoga

Garasjehallen til Brann- og redningsetaten i Oslo ble fylt av Odd Nordstogas musikk under årets siste kontorkonsert.

– Det var fint å spille for brannmenn, som har en veldig viktig jobb, og som går inn og ordner opp når alle andre må melde pass, sier artist Odd Nordstoga til NRK.no.

Jeg likte godt at det foregikk på garasjegulvet, uten all staffasjen man har på en scene. Vi tok på en måte musikken ned på gateplan, der den kom fra, mener artisten.

Tirsdag formiddag ble årets siste konsert i NRK- og MICs kontorkonsert-serie arrangert. NRK hadde stor pågang fra virksomheter som ønsket seg konsert med den populære artisten lagt til sin arbeidsplass.

Til slutt var det Brann- og redningsetaten i Oslo som gikk av med seieren. Artisten hadde selv et ønske om å få spille for brannmannskapene.

– Brannmann er et veldig tydelig og realt yrke. Selv en treåring har en klar forestilling om hva det er å være brannmann. Og så driver de med barske og konkrete ting, noe mitt eget yrke ikke er nevneverdig preget av, sier Nordstoga.

Odd Nordstoga på brannstasjon
Foto: Anders Malm / NRK

LES OGSÅ: Odd Nordstoga anbefaler klassisk

Spiller i «Vaffelhjarte»

Nordstoga har også en liten rolle i NRK-serien «Vaffelhjarte».

Odd Nordstoga har i høst vært å se i serien «Vaffelhjarte» på NRK.

Foto: NRK / NRK

Artisten slo igjennom i 2004 med albumet «Luring», og har siden beholdt posisjonen som folkekjær artist. I høst har han også vært å se som skuespiller i NRK-serien «Vaffelhjarte» , basert på Maria Parrs brageprisvinnende barnebok fra 2005. Musikken til serien er skrevet og fremført av Nordstoga.

Nordstoga har tidligere spilt konserter på både større og mindre steder, men aldri tidligere på en brannstasjon.

Selv om artisten gjerne fyller større konsertsaler når han opptrer, har han også erfaring med mer intime settinger.

– Når noen i familien har bursdag, så blir det gjerne til at jeg drar frem trekkspillet altså, det gjør det, forteller han.

Odd Nordstoga på hovedstasjonen til Brann- og redningsetaten i Oslo.

Odd Nordstoga på hovedstasjonen til Brann- og redningsetaten i Oslo.

Foto: Anders Malm / NRK

Uformell stemning

På kontorkonserten tirsdag spilte han sanger fra sin siste plate, «Bestevenn», samt noen eldre låter som «Frøken Frantzen» og «Heim te mor». På «Ein farfar i livet» byttet han om på teksten.

«Ein farfar i livet sku' alle ha» ble til «Ein brannmann i livet sku' alle ha», noe som gikk hjem hos publikum.

Nylig var Nordstoga på Marienlyst for å spille inn TV-konsert med et 22-mannsorkester. Konserten skal sendes på NRK i desember.

Ifølge branninspektør Ada L. Grimsgaard er Brann- og redningsetaten preget av godt samhold.

– Samhold og fellesskap er noe vi er gode på her i etaten, vi stiller opp for hverandre. Den 22. juli og tiden etterpå fikk vi bekreftet nettopp dette. Musikk gir oss noe å samle oss om, forteller Grimsgaard, som ønsker seg varme gjennom musikk, og ikke fra flammer.

Brannmannskapene stilte mannssterke på Odd Nordstoga-konsert

Brannmannskapene stilte mannssterke på kontorkonsert.

Foto: Anders Malm / NRK

LES OGSÅ: Nordstoga lager musikk til Vaffelhjarte

Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix