Hopp til innhold

Stjal Sannum-intervju fra NRK

Mens enkelte medier betaler kildene for å få gode nyheter, velger en spansk TV-kanal en helt annen strategi.

Eva Sannum

- Jeg er ikke sjokkert, sier Eva Sannum etter at TV-kanalen Telecinco stjal et intervju fra NRK.

Den spanske TV-kanalen Telecinco stjal et intervju med Eva Sannum fra NRK, og sendte det ut til millioner av TV-seere i Spania, skriver Dagens Næringsliv.

- Et regelrett tyveri

Intervjuet er hentet fra TV-dokumentaren "Når kildene får betalt", produsert av Novemberfilm for NRK. Telecinco, som er en av Spanias største TV-stasjoner, ville først kjøpe intervjuet, men så ombestemte de seg. Deretter rappet de like godt intervjuet, som ligger ute på nrk.no.

Video: Se intervjuet med Eva Sannum her

- Her kan du trygt si at Telecinco har tatt en spansk en. Etter vårt syn er dette et regulært tyveri, sier faktasjef Lars Kristiansen i NRK til avisen.

Engasjert advokater

Nå har NRK og Novemberfilm satt advokater på saken. I den omdiskuterte TV-dokumentaren "Når kildene får betalt", forteller Sannum om det enorme mediepresset hun opplevde mens hun var sammen med den spanske kronprinsen Felipe.

Fredag i forrige uke sendte Telecinco intervjuet med Sannum under tittelen "Eva Sannum snakker ut om sin relasjon til kronprins Felipe". TV-kanalen la også ut intervjuet på sin nettside.

- Blir helt matt

Også Sannum reagerer på tyveriet, og mener intervjuet er tatt ut av sammenhengen. I tillegg er sitater blitt feil oversatt.

- Det er fryktelig irriterende å bli fremstilt på en annen måte enn det som er sannheten i intervjuet, sier hun til NRK Kulturnytt.

Sannum forteller at hun støtt og stadig får telefoner fra spanske journalister.

- De er ganske desperate etter å få det intervjuet hvor jeg snakker ut om hvordan det var å være kjæreste med en prins. De falt nok for fristelsen til å gi det en annen vinkling enn det egentlig hadde.

Ikke overrasket

Samtidig er ikke Eva Sannum overrasket over denne saken.

- Jeg er ikke sjokkert. Jeg hadde forventet at det skulle komme et eller annet i etterkant.

Lyd: Eva Sannum er ikke sjokkert

Video: Spansk TV-kanal stjal Sannum-intervju

Video: Se hele dokumentaren "Når kildene får betalt"

Les: Dokumentar om betalingsjournalistikk

Kulturstrøm

 • «That '70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

  En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

  Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

  Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

  Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

  Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

  (NTB)

  «That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet
  Foto: AP
 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.