Samina (24) skal lede Norge rundt

Den nye programlederen for «Norge Rundt» har aldri vært nord for Trondheim.

Samina Bruket

Samina Bruket (24) fra Rogalandskontoret debuterer som Norge Rundt-programleder i november.

Foto: NRK / NRK

Det er litt av en stafettpinne den 24 år gamle NRK-journalisten Samina Bruket tar over i november. «Norge Rundt» har holdt det gående i hele 33 år, og fortsatt samler programmet rundt 900 000 seere hver fredag kveld.

– Jeg har ingen programledererfaring fra før av, så dette er jo en vanvittig sjanse, uttaler Bruket til nrk.no.

Nummer 184 i rekken

24-åringen skal lede seerne gjennom programmet den kommende vintersesongen, og er sannsynligvis den yngste programlederen for «Norge Rundt» noen sinne. Og det er ikke bare-bare å gå i fotsporene til nesten 200 forgjengere.

Les også: Hva kommer først av høna og egget? «Norge Rundt» tok saken

– Jeg har stilt meg selv spørsmålet «Hvordan komme på nye ideer når 183 andre har gjort det før meg?». Men Norge er et veldig langstrakt land, og det må jo være fantastiske perler her som ingen har besøkt ennå, sier den unge programlederen fra NRK Rogaland – og innrømmer samtidig at hun selv aldri har vært lenger nord enn Trondheim.

– Akkurat det er litt flaut.

Yngre profil

Da Samina Bruket ble født, hadde «Norge Rundt» allerede eksistert i ti år. Selv husker 24-åringen hvordan programmet fulgte henne gjennom oppveksten, og hun skulle gjerne sett at flere unge også «oppdaget» programmet.

Les også: Her finner du flere saker fra «Norge Rundt» opp gjennom årene

– «Norge Rundt» er jo et familieprogram, og vi har noe for alle. Jeg håper også å få en litt yngre profil på programmet så lenge jeg skal lede showet, lover den blide rogalendingen.

Samina Bruket overtar stafettpinnen fra Knut Knudsen Eigeland i midten av november.

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm