Hopp til innhold

Sam Smith skal synge den nye Bond-låten

Soulstjernen skal levere låten til den nye Bond-filmen «Spectre» som har premiere neste måned.

USA-ENTERTAINMENT/ Sam Smith attends the GQ 2014 Men of the Year Party party in West Hollywood, California

BEKREFTET: Sam Smith blir den første mannlige britiske solartisten som synger en Bond-låt siden Tom Jones i 1965.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

Han har i lang tid vært en av forhåndsfavorittene til oppdraget, men så sent som forrige uke nektet Smith for å ha noe med prosjektet å gjøre.

Nå bekrefter briten at han har skrevet låten «Writing on the Wall» til filmen som har norgespremiere 30. oktober.

– Jeg er lettet over å endelig kunne snakke om dette. Det har vært mitt eget topphemmelige oppdrag, sier Smith til BBC Radio 1.

Smith blir dermed den første mannlige britiske soloartisten som synger en Bond-låt siden Tom Jones sang tittelåten til «Thunderball» i 1965.

– Dette er et av høydepunktene i min karriere. Jeg er glad for å være en del av denne ikoniske britiske arven og å kunne bli med i samme klubb som noen av mine største inspirasjonskilder.

Første britiske mann på 50 år

Morten Steingrimsen, redaktør for James Bond-magasinet, syns det er positivt at en ung britisk artist har fått det ærefulle oppdraget.

Morten Steingrimsen

FORNØYD: Morten Steingrimsen syns det er positivt at en ung og populære brite har fått oppdraget.

Foto: Skjermdump / NRK

– Dette er kjempegode nyheter. Selv om han tidligere har nektet, så har det ligget i kortene en stund. Sam Smith er en veldig populær artist, men han er også talentfull og respektert. Jeg er spent på resultatet, sier Morten Steingrimsen som er redaktør for James Bond-magasinet.

23 år gamle Sam Smith har etablert seg som en verdens bestselgende unge artister de siste to årene. Debutalbumet «In The Lonely Hour», som blant annet inneholder hiten «Stay With Me», var det femte mest solgte albumet i verden i fjor.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP