Hopp til innhold

Sam Smith rørt av hilsen fra sin norske helt

Verdensstjerna blir overrasket når NRK har med hilsen fra hans største idol: – Herregud, jeg blir følelsesladd nå. Maria Mena er så fantastisk!

– Folk sammenligner meg mye med Adele og det blir jeg veldig glad for. Men for meg er Maria Mena enda større.

Det sier Sam Smith til NRK da vi møter ham i London i september, noen uker før den nye plata hans blir sluppet.

Vi har akkurat vist ham en hilsen som vi har med fra hans største idol; den norske artisten Maria Mena. Se video øverst i saken!

– Jeg var 15 år da jeg satt i en bil og hørte musikken hennes for første gang. Og jeg bare «wow»! Ærligheten hennes i musikken kan ikke sammenlignes med andres, forteller han.

Hatt kontakt under innspilling

Maria Mena skryter av Smiths oppriktighet i videoen.

– Jeg er så stolt av deg for å holde fast ved den du er og ærligheten din. Jeg kan føle hva du har gått gjennom i musikken din, sier hun i videohilsenen.

Han har aldri møtt Maria Mena. Heller aldri sett henne holde konsert. Men de har hatt kontakt via sosiale medier, blant annet under innspillingen av den nye plata hans «The Thrill of It All».

Et album som har fått varierende kritikk i norsk presse.

– Det krever mye å gi ut musikk som er så rå og ekte. Hun er enda mer ærlig enn meg i musikken. Så det har inspirert meg, sier han.

Kommer til Norge

I april 2018 kommer Smith for første gang til Norge – for å spille på Telenor Arena.

Dette var enda ikke offisielt kjent da NRK møtte ham i London, men Smith fortalte da at han lenge har hatt lyst til å dra til Norge.

Han skulle opprinnelig til Bergen i 2015, men måtte avlyse deler av turneen fordi han fikk blødninger på stemmebåndet.

Nå er han tilbake for fullt.

– Det føles fantastisk å være tilbake. Jeg er glad for å kunne synge igjen!, sier han.

Og hvem vet, kanskje han også rekker å møte sitt største idol når han først er i hjemlandet hennes.

SE SAM SMITH GI RÅD TIL DEM SOM VIL UT SKAPET:

Sam Smith møter NRK i London.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter