Dette trenger du:
4 tynne kalvesnitsler
4 tynne skiver parmaskinke
8 salvieblader
140g smør
Salt og svart pepper
2 dl tørr hvitvin
kristin Jacobsen viser Petter Nome hvordan saltimboccaen skal lages (Foto: NRK)
Slik gjør du
Del kalvesnitslene og skinkeskivene i to. Bank snitslene forsiktig flate. Fest en skinkeskive og et salvieblad på hver halve snitsel ved hjelp av en cocktailpinne. Varm halvparten av smøret i en stor stekepanne. Stek de to minutter på hver side på sterk varme. Smak til med pepper, men bare litt salt. Holdes varme. Tilsett vinen i samme stekepanne og kok den nesten helt inn. Tilsett resten av smøret og pisk det inn med sjyen. Server på varme tallerkener med sausen over. Server gjerne smørdampede grønnsaker ved siden av.
Tips:
bytt gjerne ut parmaskinken med norsk spekeskinke. Du kan også bruke gorgonzola eller mozarella i midten.