Dette trenger du
200 g brie, gjerne brie de meaux
1/2 baguette
blandet salat (eikeblad, frisèe, lollo, ruccula)
2 ss flytende honning
1 fersken el. nektarin (aprikos, fiken eller melon kan også brukes)
Vinagrette:
4 ss bringebæreddik
2 ss balsamico
4 ss olivenolje
3 ss nøtteolje
2 sjalottløk, finhakket
1 liten bunt gressløk, finhakket
salt og pepper
Karamelliserte valnøtter:
200 g valnøtter
3 ss honning
2 ss sukker
1/2 ts salt
Slik gjør du
Bland nøtter, honning, sukker og salt i en liten bolle. Spre nøttene utover en stekematte eller bakepapir. Pass på at nøttene ikke rører hverandre. Varm ovnen til 200 grader og stek nøttene i tre minutter. Avkjøl og oppbevar de karamelliserte valnøttene på et lufttett glass.
Vask og tørk salaten godt. Skjær frukten i tynne skiver. Visp sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak den til med salt og pepper.
Skjær baguetten i 6 tynne skiver på langs. Rist skivene lett gyldne i ovnen. Legg en skive brie på hver av dem og drypp litt honning over osten. Sett det i ovnen til osten blir varm og begynner å smelte.
Vend litt vinaigrette inn i salaten og anrett salaten på store tallerkener. Legg gjerne en ekstra stripe vinaigrette rundt salaten. Legg på den varme brien og dryss over karemelliserte nøtter.
Tips
Vær nøye med at salaten er tørr før du vender inn vinaigretten. Bland gjerne inn friske urter og spiselige blomster i salaten.
Tilrettelagt for nett av Geir Evensen