Saksøker film for misvisende trailer

Filmen holder ikke hva traileren lover, mener en amerikansk kvinne som saksøker filmselskapet etter å ha sett filmen «Drive».

Ryan Gosling i filmen «Drive»

Ryan Gosling spiller hovedrollen Driver i filmen «Drive».

Foto: Richard Foreman / SF Norge AS

Sarah Deming fra Michigan ventet seg en actionfylt bilfilm da hun så traileren til den amerikanske filmen «Drive». Men etter å ha sett filmen var hun så skuffet at hun nå har valgt å saksøke filmselskapet FilmDistrict, melder The Hollywood Reporter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

– Forherliger vold mot jøder

Ryan Gosling i filmen «Drive»

Ryan Gosling i filmen «Drive».

Foto: Richard Foreman / SF Norge AS

Filmen, som vant prisen for beste regi under filmfestivalen i Cannes 2011, og som har norsk premiere fredag, handler om Driver (Ryan Gosling), en mann som er stuntsjåfør på dagtid og rømningssjåfør for kriminelle på natten. Når han møter Irene (Carey Mulligan) og forelsker seg i henne starter problemene.

Selv om filmen viser flere spektakulære bilscener, handler filmen først og fremst om forholdet mellom Driver og Irene.

I følge saksøkeren er dette hovedproblemet. Deming, som hadde ventet seg en film på linje med «Fast and the Furious», mener «Drive» likner lite på en actionfilm overhodet, og at filmen isteden er «en film som i hovedsak inneholder ekstrem ærekrenkende, brutaliserende rasisme overfor medlemmer av den jødiske tro, og dermed forherliger vold og kriminelle handlinger mot jøder.»

Deming krever å få refundert kinobilletten sin, og samtidig å stoppe selskapet fra å lage misvisende trailere i fremtiden. Hun håper å få gjort om søksmålet til en såkalt «class action lawsuit», som i så fall vil bety at alle andre som har sett filmen og som også er skuffet, kan bli med på søksmålet.

Se traileren til «Drive» her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hylles av kritikerne

Les: Filmpolitiet: Hva er en god filmtrailer?

Filmen har tross søksmålet fått veldig gode kritikker i hjemlandet. Enkelte bemerker at den er roligere enn man skulle tro, og journalisten Roger Moore fra Orlando Sentinel kaller blant annet filmen «den roligste bilfilmen noensinne».

På nettsidene til filmdatabasen IMDb er publikum delt – majoriteten er positive, mens enkelte samtykker med Deming i at filmtraileren ikke holder hva den lover.

Les mer om «Drive» på Oslokinos nettsider.

Kulturstrøm

 • Kraftsalve mot egen bransje

  – Vi må samarbeide med myndighetene for å beskytte noe som er mye viktigere enn teknologi; demokratiet. Det var her før oss, og det må eksistere og fungere etter oss, sier Brad Smith, president i Microsoft i et intervju med NPRs All Things Considered. Les hele saken i NRKBeta.

  Brad Smith
  Foto: GARY HE / Reuters/Scanpix
 • Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

  Dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar. I filmen forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem da de var barn.

  Leaving neverland