NRK Meny
Normal

Saksøker Tidal og Kanye West - kan være verdt 690 millioner

Albumet «The Life of Pablo» skulle være eksklusivt for Tidal-brukere, men er nå tilgjengelig i de fleste strømmetjenester.

US-KANYE-WEST-YEEZY-SEASON-3---RUNWAY

POPULÆR: Den ekstremt aktive rapperen Kanye West blir nå saksøkt av sin egen fans, fordi han etter deres mening ikke holdt løftet om at man måtte ha Tidal for å høre «The Life of Pablo».

Foto: Dimitrios Kambouris / Afp

US-TIDAL-LAUNCH-EVENT-NYC-#TIDALFORALL Tidal Launch Event NYC #TIDALforALL

HARDT UT: For et snaut år siden presenterte Jay Z stolt sitt Tidal. Nå sliter selskapet stort.

Foto: Jamie McCarthy / Afp

Kanye West og streamingtjenesten Tidal blir saksøkt fordi fansen mener de har blitt lurt. Det skriver AP.

Fansen mener de har blitt fortalt at man måtte ha Tidal-abonnement for å høre det nye Kanye West-albumet «The Life of Pablo». Nå ligger albumet tilgjengelig i tjenester som Google Play, Apple Music og Spotify.

Gruppesøksmålet hevder at verdien av nye abonnenter og deres personlige opplysninger kan være verdt så mye som 84 millioner dollar (693 millioner kroner) for Tidal.

De mener at millioner av Tidal-kunder kun registrerte seg på siden for å få høre «The Life of Pablo». I søksmålet heter det at albumet ble strømmet mer enn 250 millioner ganger de første 10 dagene.

«Kommer aldri på Apple Music»

Kanye West har flere ganger gått ut offentlig og sagt at man« kun får høre albumet gjennom Tidal», og at «det aldri kommer på Apple Music». West har også publisert Twitter-meldinger med samme oppfordring.

Justin Baker-Rhett står bak søksmålet. Han sier han selv er stor fan av rapperen.

– Mr. Baker Rhett mener at superstjerner må følge de samme reglene som alle andre. Selv om streamingtjenesten deres sliter, kan de ikke lure millioner av mennesker til å betale penger og gi ut personlig informasjon, bare for å øke verdien på selskapet, sier Baker Rhetts advokat Jay Edelson.

Ingen kommentar fra Tidal

Hverken AP, som var først ute med saken, eller Pitchfork har lykkes å få noen kommentar fra Tidal.

Det Jay Z-eide selskapet gikk hardt ut da de lanserte tjenesten i oktober 2014, men har siden den gang slitt med å få nok betalende kunder.

Jay Z har også gått til angrep på det norske selskapet Aspiro, Tidals morselskap. Han vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger – 464 millioner svenske kroner – da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!