Saksøker bookingagent for svindel

Vannspeilet og Ekstremsportveko saksøker en norsk konsertarrangør for svindel etter flere avlyste konserter og hundretusenvis av tapte kroner.

Ekstremsportveko på Voss og Vannspeilet i Orkanger saksøker en norsk konsertarrangør for svindel etter flere avlyste konserter og hundretusenvis av forsvunnede kroner

SE VIDEO: Vannspeilet og Ekstremsportveko går rettens vei mot konsertarrangør A/C Circus. Festivalsjef Sveinung Sundli er sliten, lei og skuffet over oppmøtet på Vannspeilet. Nå gidder han ikke å arrangere flere festivaler.

Vannspeilet i Orkanger og Ekstremsportveko på Voss går rettens vei mot konsertarrangøren A/C Circus - bedre kjent som Qualitytime booking.

Festivalsjef i Vannspeilet – Sveinung Sundli – tapte flere hundretusen kroner da hovedattraksjonen - Wu Legends - ikke dukket opp i musikkfestivalen som fant sted 30. juni.

Dermed ble hele fredagen avlyst, etterfulgt av et labert oppmøte den påfølgende dagen. Nå har han anmeldt konsertpromotøren.

– Dette er en useriøs og umoralsk fyr, og jeg skal ha pengene mine tilbake. Mange av oss er ikke så veldig store og tunge. Våre økonomiske muskler er ikke akkurat som Statoils, så det svir, sier han til NRK.

Ingen Vannspeilet-festival neste år

Sundli jobber for tiden med å undersøke hvor mye tapet er på eksakt.

Festivalsjefen er lei og skuffet over oppmøtet på Vannspeilet, som ble arrangert for første gang på en strand i Orkanger i 2011.

Allerede nå sier han at det ikke blir noen musikkfestival i 2013.

– Jeg er jævlig sliten. Det har vært et kaos og en arbeidsmengde jeg ikke unner andre. Vi har tatt denne beslutningen etter en totalvurdering, sier Sundli.

Ekstremsportveko

Styreleder i Ekstremsportveko, Gjert Birkeland, forteller at de har blitt svindlet av samme bookingagent.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Ekstremsportveko

Ekstremsportveko på Voss ble også svindlet av samme mann, og går nå rettens vei.

Festivalen skal ha betalt flere hundre tusen kroner for artisten Black Star. Artisten avlyste konserten på grunn av manglende betaling fra den norske konsertpromotøren.

Styreleder i Ekstremsportveko, Gjert Birkeland, synes det er trist at det finnes slike kyniske aktører i bransjen.

– Vi har rett og slett blitt lurt, og dette dreier seg mest om en svindelsak, sier Birkeland til NRK.

– Jobber døgnet rundt for å rydde opp

Samme bookingagent ble så sent som i mars i år ble dømt for underslag av 4,5 millioner kroner mot UKA i Trondheim.

Mannen har erkjent de faktiske forhold, men har anket straffeutmålingen.

Han ønsker ikke å stille til intervju med NRK, men sier han nå jobber døgnet rundt for å rydde opp i disse sakene.

Det gjør også festivalsjef Sveinung Sundli:

– Ja, jeg ser ut til å kunne klare meg. En stund var jeg redd for at jeg måtte selge både hus og bil. Bilen går nok uansett, og det blir nok ikke noen fine ferier på meg med det første, sier Sundli.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids