Normal

Rynker er trendy

Her kommer en gledelig nyhet for deg som ikke lenger er rynkefri og 25 år. Moteskaperne priser nå nemlig kvinner som har passert 40 år.

Guri Schanke
Foto: Tom Hansen/ for Rett og Slett

Motebransjen skjønner at vi er en sterk kjøpegruppe som vet hva vi vil ha!

Guri Schanke

Skuespiller Guri Schanke har passert 40 år - for flere år siden, men i forrige uke viste hun klær for klesmerket Rett og Slett under Oslo Fashion Week .  

 

Guri Schanke og Tom Arild Hansen i finalen av "Skal vi danse" på TV2.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

- Vi hadde sett Guri danse på tv og hun er leken og trygg og har en spesiell utstrålig, og det har ingen alder, sier designerne Christine DiBiagio og Trine Rødli Gjørtz. 

Ikke bare kjerring

Guri Schanke har fått en ny vår etter at hun var med i danseprogrammet på TV2, og tidligere i år skrev hun kontrakt med et kjent hudpleieprodukt og skal være deres ansikt utad.

- Det er ikke nødvendigvis bedre hudkremer i dag, men jeg tror vi som har passert 40 år i dag er yngre som type. Tidligere var det forventet at man hadde en spesiell hårsveis eller gikk med andre typer klær når man var blitt litt eldre. Sånn er det ikke lenger, sier Guri.

- Mange kvinner som har passert 40 år mener moteklær ikke er noe for dem. Er dere enige? 

Foto: Louis Lanzano / Scanpix/AP

- Nettop fordi noen kvinner tenker sånn er det viktig å få eldre kvinner på catwalken, slik at vi kan vise at det er fullt mulig å kle seg moderne, sier Christine DiBiagio.

Har penger

Jentene i Rett og slett er ikke alene om å velge voksne kvinner til å vise sine kolleksjoner. Versace har brukt både Madonna og Demi Moore som frontfigurer for sin kleskolleksjon.

- Jeg har kjent Demi Moore i mange år, men aldri har hun vært vakrere enn nå, har Donatella Versace uttalt.

Skuespilleren Guri Schanke har ingen problemer med å være 40 år og like blid.

- 40 år er kult. Motebransjen har skjønner at vi er en sterk kjøpegruppe og vi vet hva vi vil, sier Guri.

Kulturstrøm

 • Michael Kors kjøper Versace

  Den amerikanske designeren Michael Kors kjøper det italienske motehuset Gianni Versace for 17,5 milliarder kroner. Prisen for oppkjøpet er 1,83 milliarder euro eller 2,12 milliarder dollar.

 • Oppretter kvensk filmfestival

  Nordnorsk filmsenter ønsker å opprette en filmfestival for kvenskspråklige. Den kvenske filmregissøren Anstein Mikkelsen skal fronte festivalen. Målet er å vise filmer med kvensk tematikk til et større publikum, melder filmsenteret.

 • Tilbakegang for papiraviser

  Papiravisene har en tilbakegang på 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening. Ti papiraviser har fått flere lesere, mens 78 aviser har fått færre. Klassekampen har fått flest nye lesere.

  Papiraviser
  Foto: Kristin Granbo / NRK