Hopp til innhold

Rynker er trendy

Her kommer en gledelig nyhet for deg som ikke lenger er rynkefri og 25 år. Moteskaperne priser nå nemlig kvinner som har passert 40 år.

Guri Schanke
Foto: Tom Hansen/ for Rett og Slett

Motebransjen skjønner at vi er en sterk kjøpegruppe som vet hva vi vil ha!

Guri Schanke

Skuespiller Guri Schanke har passert 40 år - for flere år siden, men i forrige uke viste hun klær for klesmerket Rett og Slett under Oslo Fashion Week .  

 

Guri Schanke og Tom Arild Hansen i finalen av "Skal vi danse" på TV2.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

- Vi hadde sett Guri danse på tv og hun er leken og trygg og har en spesiell utstrålig, og det har ingen alder, sier designerne Christine DiBiagio og Trine Rødli Gjørtz. 

Ikke bare kjerring

Guri Schanke har fått en ny vår etter at hun var med i danseprogrammet på TV2, og tidligere i år skrev hun kontrakt med et kjent hudpleieprodukt og skal være deres ansikt utad.

- Det er ikke nødvendigvis bedre hudkremer i dag, men jeg tror vi som har passert 40 år i dag er yngre som type. Tidligere var det forventet at man hadde en spesiell hårsveis eller gikk med andre typer klær når man var blitt litt eldre. Sånn er det ikke lenger, sier Guri.

- Mange kvinner som har passert 40 år mener moteklær ikke er noe for dem. Er dere enige? 

Foto: Louis Lanzano / Scanpix/AP

- Nettop fordi noen kvinner tenker sånn er det viktig å få eldre kvinner på catwalken, slik at vi kan vise at det er fullt mulig å kle seg moderne, sier Christine DiBiagio.

Har penger

Jentene i Rett og slett er ikke alene om å velge voksne kvinner til å vise sine kolleksjoner. Versace har brukt både Madonna og Demi Moore som frontfigurer for sin kleskolleksjon.

- Jeg har kjent Demi Moore i mange år, men aldri har hun vært vakrere enn nå, har Donatella Versace uttalt.

Skuespilleren Guri Schanke har ingen problemer med å være 40 år og like blid.

- 40 år er kult. Motebransjen har skjønner at vi er en sterk kjøpegruppe og vi vet hva vi vil, sier Guri.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober