NRK Meny
Normal

Ryktet som aldri dør

Igjen blir det satt en dato for når Guns N' Roses-albumet «Chinese Democracy» skal komme.

Axl Rose

- Hey! Når skal «Chinese Democracy» egentlig komme, Axl Rose?

Foto: REUTERS/Darren Staples / Scanpix/Reuters

Tror du plata kommer? Kommenter nederst i artikkelen!

I årevis er det blitt skrevet utallige artikler og notiser om plata som det allerede er blitt lekket en rekke låter fra over verdensveven. Og stadig er det blitt satt nye datoer for når Guns N’ Roses-albumet «Chinese Democracy» skal komme. Det finnes til og med egne nettsteder som kun omhandler denne plata.

Det er nå 15 år siden forrige plate fra bandet til Axl Rose, der han nå er eneste gjenværende medlem, kom. Det var «The Spaghetti Incident», som kom i 1993.

25. november?

Denne gangen sier ryktet, i følge Rolling Stone , at plata vil komme 25. november. Men ikke for alle, for albumet vil ikke komme i vanlige platebutikker før senere. Først skal den selges eksklusivt i butikkjeden Best Buy, som har over 1000 butikker i seks land.

For en tid tilbake skal bandets manager, Andy Gould vært på et arrangement og latt 900 Best Buy-ansatte få høre tre av låtene på plata. Dette var det mange som tok opp med mobiltelefonene sine, for så å spre lyden på internett.

Filmmusikk?

Dermed spredte den relativt dårlige lyden og ryktet om den nye datoen seg gjennom diverse diskusjonsforum.

Der heter det også at en av låtene fra den lenge annonserte plata («If the world») vil bli å finne på soundtracket til den kommende filmen Body of Lies, med Leonardo DiCaprio og Russell Crowe.

Filmen skal ha premiere i USA i oktober og i Norge i november.

I følge Rolling Stone skal dette ryktet nå ha så mange vitner at de tror det denne gangen må være sant. Men ingen vil vel tro på dette før det faktisk kommer en pressemelding fra et plateselskap?

Tror du denne plata noensinne kommer i salg? Kommenter her:

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK