Hopp til innhold

Ryktet som aldri dør

Igjen blir det satt en dato for når Guns N' Roses-albumet «Chinese Democracy» skal komme.

Axl Rose

- Hey! Når skal «Chinese Democracy» egentlig komme, Axl Rose?

Foto: REUTERS/Darren Staples / Scanpix/Reuters

Tror du plata kommer? Kommenter nederst i artikkelen!

I årevis er det blitt skrevet utallige artikler og notiser om plata som det allerede er blitt lekket en rekke låter fra over verdensveven. Og stadig er det blitt satt nye datoer for når Guns N’ Roses-albumet «Chinese Democracy» skal komme. Det finnes til og med egne nettsteder som kun omhandler denne plata.

Det er nå 15 år siden forrige plate fra bandet til Axl Rose, der han nå er eneste gjenværende medlem, kom. Det var «The Spaghetti Incident», som kom i 1993.

25. november?

Denne gangen sier ryktet, i følge Rolling Stone , at plata vil komme 25. november. Men ikke for alle, for albumet vil ikke komme i vanlige platebutikker før senere. Først skal den selges eksklusivt i butikkjeden Best Buy, som har over 1000 butikker i seks land.

For en tid tilbake skal bandets manager, Andy Gould vært på et arrangement og latt 900 Best Buy-ansatte få høre tre av låtene på plata. Dette var det mange som tok opp med mobiltelefonene sine, for så å spre lyden på internett.

Filmmusikk?

Dermed spredte den relativt dårlige lyden og ryktet om den nye datoen seg gjennom diverse diskusjonsforum.

Der heter det også at en av låtene fra den lenge annonserte plata («If the world») vil bli å finne på soundtracket til den kommende filmen Body of Lies, med Leonardo DiCaprio og Russell Crowe.

Filmen skal ha premiere i USA i oktober og i Norge i november.

I følge Rolling Stone skal dette ryktet nå ha så mange vitner at de tror det denne gangen må være sant. Men ingen vil vel tro på dette før det faktisk kommer en pressemelding fra et plateselskap?

Tror du denne plata noensinne kommer i salg? Kommenter her:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober