NRK Meny
Normal

Rybak: - I dag føler jeg meg svensk

Alexander Rybak fikk ungjentene til å hyle og satte publikumsrekord da han gjestet det populære svenske programmet «Allsång på Skansen».

Video nsps_upload_2009_7_15_18_0_1_788.JPG

VIDEO: Alexander Rybak satte allsangrekord i Sverige.

Hver sommer i 30 år har programmet «Allsång på Skansen» blitt vist på Sveriges Television.

MGP-vinneren var trekkplasteret og den store helten i onsdagens program.

- I dag føler jeg meg rett og slett svensk, sa Alexander Rybak til de 21.000 publikummerne som hadde tatt turen ut til Skansen i Stockholm.

Blant de andre musikalske gjestene var Elisabeth Andreassen og Larz Kristerz, som vant programmet «Dansbandkampen» i fjor.

Rybak på Skansen

VIDEO: Se hele allsangen med Alexander Rybak i «Allsång på Skansen».

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold