Ryan (7) tjener millioner på å vise frem leker på Youtube

Med sine 17 millioner følgere er syvåringen Ryan verdens best betalte Youtube-stjerne, ifølge Forbes. På ett år tjente han nærmere 200 millioner kroner.

Ryan (7) har fått sin egen leketøyskolleksjon som en følge av Youtube-suksessen.

En oversikt publisert i forretnings- og finanstidsskriften Forbes viser at syv år gamle Ryan, som er stjerna på Youtube-kanalen «Ryan ToysReview», tjente rundt 190 millioner kroner på ett år.

Det gjør ham til den best betalte Youtube-stjerna i verden.

Gjennom kanalen publiserer foreldrene videoer av syvåringen som tester ut en rekke leker og spill.

26 milliarder avspillinger

Siden kanalen ble opprettet av syvåringens foreldre i 2015, har videoene blitt spilt av til sammen rundt 26 milliarder ganger. Ryan kan i tillegg skryte på seg å ha 17 millioner følgere.

Ifølge BBC hender det ofte at lekene som vises frem på Youtube-kanalen selges ut nesten umiddelbart etter at de har blitt vist frem i videoene.

Forbes skriver at størsteparten av inntektene kommer fra reklamen som vises før videoene begynner. Sponsede inntekter representerer på sin side en minimal andel.

Tidsskriften mener at det både henger sammen med hvilke avtaler foreldrene inngår med sponsorer, og det faktum at syvåringens publikum ikke representerer en særlig kjøpesterk gruppe.

– Jeg er underholdende og morsom

I et intervju publisert av NBC News på Youtube, blir Ryan spurt hvorfor han tror at så mange barn liker å se på videoene hans.

– Fordi jeg er underholdende og morsom, svarer han.

Takket være suksessen på Youtube lanserte Ryan til og med sin egen leketøyskolleksjon i august, som allerede har fått stor hylleplass hos supermarkedkjeden Walmart.

Men fordi han fortsatt er et barn, settes 15 prosent av inntektene inn på en sparekonto som Ryan ikke får tilgang på før han blir myndig, ifølge BBC.

Kulturstrøm