Ryan (7) tjener millioner på å vise frem leker på Youtube

Med sine 17 millioner følgere er syvåringen Ryan verdens best betalte Youtube-stjerne, ifølge Forbes. På ett år tjente han nærmere 200 millioner kroner.

Ryan (7) har fått sin egen leketøyskolleksjon som en følge av Youtube-suksessen.

En oversikt publisert i forretnings- og finanstidsskriften Forbes viser at syv år gamle Ryan, som er stjerna på Youtube-kanalen «Ryan ToysReview», tjente rundt 190 millioner kroner på ett år.

Det gjør ham til den best betalte Youtube-stjerna i verden.

Gjennom kanalen publiserer foreldrene videoer av syvåringen som tester ut en rekke leker og spill.

26 milliarder avspillinger

Siden kanalen ble opprettet av syvåringens foreldre i 2015, har videoene blitt spilt av til sammen rundt 26 milliarder ganger. Ryan kan i tillegg skryte på seg å ha 17 millioner følgere.

Ifølge BBC hender det ofte at lekene som vises frem på Youtube-kanalen selges ut nesten umiddelbart etter at de har blitt vist frem i videoene.

Forbes skriver at størsteparten av inntektene kommer fra reklamen som vises før videoene begynner. Sponsede inntekter representerer på sin side en minimal andel.

Tidsskriften mener at det både henger sammen med hvilke avtaler foreldrene inngår med sponsorer, og det faktum at syvåringens publikum ikke representerer en særlig kjøpesterk gruppe.

– Jeg er underholdende og morsom

I et intervju publisert av NBC News på Youtube, blir Ryan spurt hvorfor han tror at så mange barn liker å se på videoene hans.

– Fordi jeg er underholdende og morsom, svarer han.

Takket være suksessen på Youtube lanserte Ryan til og med sin egen leketøyskolleksjon i august, som allerede har fått stor hylleplass hos supermarkedkjeden Walmart.

Men fordi han fortsatt er et barn, settes 15 prosent av inntektene inn på en sparekonto som Ryan ikke får tilgang på før han blir myndig, ifølge BBC.

Kulturstrøm

 • Kulturminner på museum forfaller

  900 bygninger eid av norske museer har den dårligste tilstandsgraden bygninger kan ha. Det kommer fram i kulturrådets ferske museumsundersøkelse. Mange museer rapporterer at de trenger mer penger til å drive systematisk bygningsvern. Hva det vil koste å sette bygningene i stand er ikke presentert i rapporten.

  loft på Norsk Folkdemuseum
 • Møt heile Noregs fotballnerd

  Endre Synnes Hagerup som speler den fotballgale Nils i «Heimebane» sov over premierekvelden. Da han vakna var mobilen hans full av meldingar fra folk som hadde sett han på TV. Høyr intervjuet med han, og les saka om han her.

  Endre Synnes Hagerup
 • Fekting med lyssabel blir sport

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nå godkjent fekting med lyssabel som en offisiell konkurrerende sport. Lyssverdene kjent fra Star Wars-filmene, blir derfor en offisiell del av fektesporten, på lik linje med florett, sabel og kårde – de tre offisielle grenene innenfor fekting.

  This is a toy recreation of the Luke Skywalker and Darth Vader lightsaber duel as depicted on the or
  Foto: JD Hancock