Hopp til innhold

Ruth Elise spiller "Bondens sang"

"Bondens sang" er det andre stykket fra Griegs opus 65. Ruth Elise Valland spiller stykket i UNG Grieg 10. og 16. september.

Ruth Elise Valland (13) pianist UNG Grieg
Foto: Anne Christine Bratt / NRK

Ruth Elise Valland er 13 år, og kommer fra Egersund. I UNG Grieg spiller hun "Bondens sang" fra opus 65, som er det 8. heftet med lyriske stykker av Edvard Grieg.

- Jeg pleier å være veldig nervøs for alt jeg skal være med å spille på. Foten begynner å skjelve, så det er vanskelig å bruke pedalen, og så blir jeg svett i hendene, sier hun.

Du kan høre hvordan det går i UNG Grieg på P2 mandag 10. september kl. 12.50 og søndag 16. september kl. 10.50.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober