Röyksopp med på ny Star Wars-plate

Tromsøduoen Svein Berge og Torbjørn Brundtland ble valgt ut til å lage en sang med lydeffekter fra Star Wars.

Röyksopp

RÖYKSOPP: Torbjørn Brundtland (t.v.) og Svein Berge i Röyksopp har bidratt med egen sang på nytt Star Wars-album.

Foto: Svein Andersen

Albumet «Star Wars Headspace» skal være et samlealbum der kjente band blander elektronisk musikk med originale lydeffekter og -klipp fra Star Wars-universet.

Star Wars

SUKSESS: Star Wars-filmen «The Force Awakens» er den tredje mest innbringende filmen i historien og har spilt inn over to milliarder dollar på verdensbasis.

Foto: Film Frame / Ap

Det er Hollywood Records og American Recordings som står bak albumet som blir produsert av tidligere Grammy-vinner Rick Rubin, og av artistene som er utvalgt til å bidra finner vi en norsk duo. Det skrives på Star Wars' egne hjemmeside.

Röyksopp har nemlig laget sangen «Bounty Hunters», mens artister som Kaskade, Galantis og Flying Lotus også har bidratt meg egne sanger.

– «Star Wars Headspace» samler noen av de største navnene og talentene innen elektronisk musikk for en helt ny vri på en galakse langt, langt borte, står det på hjemmesiden.

Oppringt av Disney

Svein Berge i Röyksopp sier til NRK at han og Torbjørn Brundtland i høst fikk en forespørsel fra Disney om de ville ta del i et prosjekt som dreide seg om en hyllest av Star Wars-filmene, produsert av Rick Rubin. Det klarte de ikke si nei til.

– Vi trengte ikke å tenke oss så mye om. Vi bare sa at det hørtes interessant ut, sier han.

Berge forteller at han vokste opp med Star Wars og sier det var en stor del av hans barndom.

– For vår del, som Röyksopp, å få ta del i den popkulturelle kaken som er Disney, Star Wars og Rick Rubin, det er jo veldig stas for oss på et personlig nivå. Det er fint å bli spurt om å være ingrediens i den kaken. For både Torbjørn og meg selv, sier han.

Berge forteller at de fikk tilgang til hele lageret av lydeffekter og lydklipp fra Star Wars-filmene.

– Ja, vi fikk tilgang til hele lydbiblioteket fra alle Star Wars-filmene, men vi konsentrerte oss om de tre første siden de passer best for vår generasjon, sier Berge.

Sangen deres heter «Bounty Hunters» og handler ifølge Berge om dusørjegerne som finnes i Star Wars-universet.

J.J. Abrams

FILM-STAR WARS/ Director JJ Abrams arrives at the European Premiere of Star Wars, The Force Awakens in Leicester Square, London

REGISSØR: J.J. Abrams regisserte den siste Star Wars-filmen. Han er også med på albumet «Star Wars Headspace».

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Den siste Star Wars-filmen «The Force Awakens» ble regissert av J.J. Abrams og rundet nylig to milliarder dollar i billettinntekter på verdensbasis.

Abrams er også med på albumet «Star Wars Headspace». Det er nemlig laget en remiks av Abrams og Lin-Manuel Miranda sang «Jabba Flow», som var med i filmen.

Snart lansering

hjemmesiden sin skriver Röyksopp at sangen «Bounty Hunters» vil ha premiere på Apple Musics radiokanal Beats 1 onsdag 10. februar.

Selve albumet slippes digitalt 19. februar og i butikker 19. mars.

Kulturstrøm