Roxette gjør comeback

– Det prater vi om hele tiden. Vi vet bare ikke hvordan og når ...

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001.

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001. Året etter ble hun operert for hjernesvulst.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Marie Fredriksson

Marie Fredriksson har vært syk, men er nå tilbake for fullt.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Per Gessle og Marie Fredriksson planlegger en høstsatsing, men gjenforenes allerede nå denne uken for en første konsert.

– De kommer til å spille sammen, sier hennes manager, Marie Dimberg, til Aftonbladet.

Rammet av en hjernesvulst

Det er syv år siden Roxette ble tvunget til å avbryte sin siste utenlandsturné, da det viste seg at Marie Fredriksson var rammet av en hjernesvulst. Det er under Per Gessles pågående soloturné, der han onsdag kveld spiller i Amsterdam, at det er snakk om at Marie vil dukke opp på scenen hos ham.

– De har villet gjøre dette her veldig lenge, sier Dimberg til Expressen.
Denne felles opptredenen i Nederland kan innebære starten på et stort comeback for Roxette. De er den største svenske popeksporten noensinne etter Abba, med fire førsteplasser på den amerikanske singellisten.

Ikke like vill

Det er ikke foreløpig bekreftet at duoen skal spille inn en ny plate, men de to 50-åringene Per Gessle og Marie Fredriksson har andre ting på gang:

– Ja, de kommer til å gjøre en event til høsten, sier Dimberg videre.

Marie Fredriksson er nå friskmeldt, og uttrykte allerede for et år siden stor forventning til et eventuelt comeback. For en gjenforening har aldri egentlig vært utelukket, selv om Gessle har gjort det skarpt på egen hånd så vel som i en vellykket gjenforening av Gyllene Tider, skriver TT Spektra.

– Det prater vi om hele tiden. Jeg vet bare ikke hvordan og når, men det får bli litt roligere. Jeg orker nok ikke springe omkring på scenen like vill som før, sa Fredriksson til Aftonbladet for et år siden.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC