NRK Meny
Normal

Roxette gjør comeback

– Det prater vi om hele tiden. Vi vet bare ikke hvordan og når ...

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001.

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001. Året etter ble hun operert for hjernesvulst.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Marie Fredriksson

Marie Fredriksson har vært syk, men er nå tilbake for fullt.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Per Gessle og Marie Fredriksson planlegger en høstsatsing, men gjenforenes allerede nå denne uken for en første konsert.

– De kommer til å spille sammen, sier hennes manager, Marie Dimberg, til Aftonbladet.

Rammet av en hjernesvulst

Det er syv år siden Roxette ble tvunget til å avbryte sin siste utenlandsturné, da det viste seg at Marie Fredriksson var rammet av en hjernesvulst. Det er under Per Gessles pågående soloturné, der han onsdag kveld spiller i Amsterdam, at det er snakk om at Marie vil dukke opp på scenen hos ham.

– De har villet gjøre dette her veldig lenge, sier Dimberg til Expressen.
Denne felles opptredenen i Nederland kan innebære starten på et stort comeback for Roxette. De er den største svenske popeksporten noensinne etter Abba, med fire førsteplasser på den amerikanske singellisten.

Ikke like vill

Det er ikke foreløpig bekreftet at duoen skal spille inn en ny plate, men de to 50-åringene Per Gessle og Marie Fredriksson har andre ting på gang:

– Ja, de kommer til å gjøre en event til høsten, sier Dimberg videre.

Marie Fredriksson er nå friskmeldt, og uttrykte allerede for et år siden stor forventning til et eventuelt comeback. For en gjenforening har aldri egentlig vært utelukket, selv om Gessle har gjort det skarpt på egen hånd så vel som i en vellykket gjenforening av Gyllene Tider, skriver TT Spektra.

– Det prater vi om hele tiden. Jeg vet bare ikke hvordan og når, men det får bli litt roligere. Jeg orker nok ikke springe omkring på scenen like vill som før, sa Fredriksson til Aftonbladet for et år siden.

Kulturstrøm

 • Toppnavn til ny jazzfestival

  Floraen av norske jazzfestivaler får et nytt tilskudd. Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg står på programmet til den aller første Nesodden Jazzfestival, skriver Jazzinorge

  Ellen Andrea Wang
  Foto: Fred Olav Vatne / NRK
 • Han blir Hercule Poirot

  John Malkovich tar på seg rollen som den verdenskjente belgiske detektiven Poirot når BBC spiller inn en ny versjon av «Mord etter alfabetet» av Agatha Christie. Også “Harry Potter” stjernen Rupert Grint er med når innspillingene starter i juni, skriver Variety David Suchet, som spilte detektiven i 24 år, fortalte i et intervju med The Telegraph at å avslutte rollen var noe av det tyngste han hadde gjort i sitt liv.

  John Malkovitch
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP