Roxette gjør comeback

– Det prater vi om hele tiden. Vi vet bare ikke hvordan og når ...

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001.

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001. Året etter ble hun operert for hjernesvulst.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Marie Fredriksson

Marie Fredriksson har vært syk, men er nå tilbake for fullt.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Per Gessle og Marie Fredriksson planlegger en høstsatsing, men gjenforenes allerede nå denne uken for en første konsert.

– De kommer til å spille sammen, sier hennes manager, Marie Dimberg, til Aftonbladet.

Rammet av en hjernesvulst

Det er syv år siden Roxette ble tvunget til å avbryte sin siste utenlandsturné, da det viste seg at Marie Fredriksson var rammet av en hjernesvulst. Det er under Per Gessles pågående soloturné, der han onsdag kveld spiller i Amsterdam, at det er snakk om at Marie vil dukke opp på scenen hos ham.

– De har villet gjøre dette her veldig lenge, sier Dimberg til Expressen.
Denne felles opptredenen i Nederland kan innebære starten på et stort comeback for Roxette. De er den største svenske popeksporten noensinne etter Abba, med fire førsteplasser på den amerikanske singellisten.

Ikke like vill

Det er ikke foreløpig bekreftet at duoen skal spille inn en ny plate, men de to 50-åringene Per Gessle og Marie Fredriksson har andre ting på gang:

– Ja, de kommer til å gjøre en event til høsten, sier Dimberg videre.

Marie Fredriksson er nå friskmeldt, og uttrykte allerede for et år siden stor forventning til et eventuelt comeback. For en gjenforening har aldri egentlig vært utelukket, selv om Gessle har gjort det skarpt på egen hånd så vel som i en vellykket gjenforening av Gyllene Tider, skriver TT Spektra.

– Det prater vi om hele tiden. Jeg vet bare ikke hvordan og når, men det får bli litt roligere. Jeg orker nok ikke springe omkring på scenen like vill som før, sa Fredriksson til Aftonbladet for et år siden.

Kulturstrøm

 • Stengt ved kulturminne etter brann

  I Sokndal er kulturminnet Helleren nå sperra av. Det har vært flere steinsprang i fjellsida over de verneverdige husa. Grunnen er varmen som fjellet ble utsatt for under storbrannen, melder Sokndal kommune.

  Helleren Jøssingfjord
  Foto: øa/MUSEUM P2 / nrk
 • Ny type kunst på Høstutstillingen

  Nytt i år er at søkere ikke trenger å sende inn det fysiske verket. Det legger til rette for kunst som ellers ikke kunne blitt vist. I år kom det inn 2344 søknader til Høstutstillingen. Det er overraskende stor forskjell på verkene forhold til i fjor, sier juryleder Anne Ihle. I år er det mer politisk kunst og tematikk rundt det å holde noen mennesker inne og andre ute. Utstillingen åpner 7. september.

  Anna Ihle leder for juryen til Høstutstillingen 2019
  Foto: Norske Billedkunstnere