Roxette gjør comeback

– Det prater vi om hele tiden. Vi vet bare ikke hvordan og når ...

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001.

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette i 2001. Året etter ble hun operert for hjernesvulst.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Marie Fredriksson

Marie Fredriksson har vært syk, men er nå tilbake for fullt.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Per Gessle og Marie Fredriksson planlegger en høstsatsing, men gjenforenes allerede nå denne uken for en første konsert.

– De kommer til å spille sammen, sier hennes manager, Marie Dimberg, til Aftonbladet.

Rammet av en hjernesvulst

Det er syv år siden Roxette ble tvunget til å avbryte sin siste utenlandsturné, da det viste seg at Marie Fredriksson var rammet av en hjernesvulst. Det er under Per Gessles pågående soloturné, der han onsdag kveld spiller i Amsterdam, at det er snakk om at Marie vil dukke opp på scenen hos ham.

– De har villet gjøre dette her veldig lenge, sier Dimberg til Expressen.
Denne felles opptredenen i Nederland kan innebære starten på et stort comeback for Roxette. De er den største svenske popeksporten noensinne etter Abba, med fire førsteplasser på den amerikanske singellisten.

Ikke like vill

Det er ikke foreløpig bekreftet at duoen skal spille inn en ny plate, men de to 50-åringene Per Gessle og Marie Fredriksson har andre ting på gang:

– Ja, de kommer til å gjøre en event til høsten, sier Dimberg videre.

Marie Fredriksson er nå friskmeldt, og uttrykte allerede for et år siden stor forventning til et eventuelt comeback. For en gjenforening har aldri egentlig vært utelukket, selv om Gessle har gjort det skarpt på egen hånd så vel som i en vellykket gjenforening av Gyllene Tider, skriver TT Spektra.

– Det prater vi om hele tiden. Jeg vet bare ikke hvordan og når, men det får bli litt roligere. Jeg orker nok ikke springe omkring på scenen like vill som før, sa Fredriksson til Aftonbladet for et år siden.

Kulturstrøm

 • Mulig ny nasjonalpark i gammel skog

  Like utenfor Oslo ligger Østmarka, som kan bli ny nasjonalpark i Norge. Idéen er gammel, men det var miljø- og klimaminister Ola Elvestuen som ba om vurdering i vår. Nå er fylkesmannens rapport klar. Den sier at Østmarka inneholder så mye biologisk gammel skog på så store områder at det er aktuelt med nasjonalpark. – Vår vurdering er at naturverdiene er store nok til at Østmarka oppfyller kravene, sier fylkesmiljøvernsjef Ellen Lien i en pressemelding. Neste steg i prosessen er konsekvensutredning og høringsrunde med dem som bruker skogen.

  Østmarka
  Foto: Nina Alida Nordbø / NRK
 • Ingen opptur for Idol-vinneren

  18-åringen Øystein Hegvik som vant Idol-finalen lørdag, ligger på 47. plass på Spotifys Norway Top 50-liste. På iTunes ligger to av Hegviks låter på henholdsvis niende og tiende plass, skriver VG. Universal, som belønner Hegvik med platekontrakt etter seieren, sier til avisen at de er svært fornøyd.

  Øystein Herkedal Hegvik
  Foto: Thomas Reisæter / TV2 / Scanpix
 • Får hederspris på Golden Globe

  Skuespillerveteran Jeff Bridges får hedersprisen Cecil B. DeMille Award, som deles ut på Golden Globe-prisutdelingen 6. januar i Hollywood. Prisen gis årlig til en person for stor innsats i underholdningsindustrien. Juryen trekker frem at 69 år gamle Bridges har bemerket seg med en filmkarriere i ulike sjangre og har fanget et internasjonalt publikum i mer enn seks tiår. Blant tidligere vinnere er Oprah Winfrey, Meryl Streep, Denzel Washington, George Clooney og Jodie Foster. (NTB)

  Jeff Bridges
  Foto: Dan Steinberg / NTB Tema

Flere kulturnyheter