Hopp til innhold

Rowling setter Potter-punktum

Helga bød på én god og en dårlig nyhet for fans av Harry Potter.

J.K. Rowling

PÅ PREMIEREN: J.K. Rowling er forfatteren bak det gullkantede Harry Potter-universet. Her fra premieren til teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Teppet gikk opp for teaterforestillingen «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli. Samtidig gjorde forfatter J.K. Rowling det klart at nå er det slutt på moroa.

– Nei, nei, lød svaret da fremmøtt presse ville vite om det vanker flere historier om den bebrillede trollgutten.

I 2016 er det ni år siden den siste boken om den unge trollmannen Harry Potter ble publisert. Når han nå returnerer som voksen på teaterscenen, legger Potter ut på en omfattende reise i sin siste historie, ifølge Rowling.

– Jeg tror vi er ferdige. Jeg er begeistret for å se dem realisert så vakkert, men nei, Harry er ferdig nå.

Samtidig som forfatteren sier at den åttende Harry Potter-fortellingen blir den siste, ønsker fansen å entre Rowlings magiske verden i virkeligheten.

Ifølge den britiske avisen The Independent har tusenvis av Potter-fans signert en underskriftskampanje for å få laget en trollmannsversjon av det populære mobilspillet Pokémon Go.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.