NRK Meny
Normal

Rowling setter Potter-punktum

Helga bød på én god og en dårlig nyhet for fans av Harry Potter.

J.K. Rowling

PÅ PREMIEREN: J.K. Rowling er forfatteren bak det gullkantede Harry Potter-universet. Her fra premieren til teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Teppet gikk opp for teaterforestillingen «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli. Samtidig gjorde forfatter J.K. Rowling det klart at nå er det slutt på moroa.

– Nei, nei, lød svaret da fremmøtt presse ville vite om det vanker flere historier om den bebrillede trollgutten.

I 2016 er det ni år siden den siste boken om den unge trollmannen Harry Potter ble publisert. Når han nå returnerer som voksen på teaterscenen, legger Potter ut på en omfattende reise i sin siste historie, ifølge Rowling.

– Jeg tror vi er ferdige. Jeg er begeistret for å se dem realisert så vakkert, men nei, Harry er ferdig nå.

Samtidig som forfatteren sier at den åttende Harry Potter-fortellingen blir den siste, ønsker fansen å entre Rowlings magiske verden i virkeligheten.

Ifølge den britiske avisen The Independent har tusenvis av Potter-fans signert en underskriftskampanje for å få laget en trollmannsversjon av det populære mobilspillet Pokémon Go.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).