Rowling setter Potter-punktum

Helga bød på én god og en dårlig nyhet for fans av Harry Potter.

J.K. Rowling

PÅ PREMIEREN: J.K. Rowling er forfatteren bak det gullkantede Harry Potter-universet. Her fra premieren til teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Teppet gikk opp for teaterforestillingen «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli. Samtidig gjorde forfatter J.K. Rowling det klart at nå er det slutt på moroa.

– Nei, nei, lød svaret da fremmøtt presse ville vite om det vanker flere historier om den bebrillede trollgutten.

I 2016 er det ni år siden den siste boken om den unge trollmannen Harry Potter ble publisert. Når han nå returnerer som voksen på teaterscenen, legger Potter ut på en omfattende reise i sin siste historie, ifølge Rowling.

– Jeg tror vi er ferdige. Jeg er begeistret for å se dem realisert så vakkert, men nei, Harry er ferdig nå.

Samtidig som forfatteren sier at den åttende Harry Potter-fortellingen blir den siste, ønsker fansen å entre Rowlings magiske verden i virkeligheten.

Ifølge den britiske avisen The Independent har tusenvis av Potter-fans signert en underskriftskampanje for å få laget en trollmannsversjon av det populære mobilspillet Pokémon Go.

Kulturstrøm

 • Få donasjoner til Notre-Dames

  Etter at katedralen i Paris ble herjet av brann for to måneder siden lovet flere franske milliardærer anselige donasjoner. Men ingen har oppfylt løftene, skriver SVT. – I stedet er det mindre donasjoner fra vanlige folk som finansierer gjenoppbyggingen

 • Ber om gode jubileumsinnspel

  Bystyret ønskjer forslag og innspel til korleis Stavanger sitt 900-årsjubileum skal feirast i 2025. Invitasjonen går både til private og til lag og organisasjonar. Bystyret løyver to millionar kroner både i 2020 og i 2021 til planlegginga.

  Domkirken i Stavanger
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Skipstunnel kan bli klar i 2025

  Verdens lengste tunnell for skip som er foreslått på Stadt kan tas i bruk i 2025, melder Kystverket, som mener kostnadene kan holdes innenfor rammene til Nasjonal transportplan. Storinget må vedta investeringen. Her kan du se flere bilder av Snøhettas forslag til tunnelen, 1,7 km lang.

  Stad skipstunnel
  Foto: Kystverket/Snøhetta