Rowling setter Potter-punktum

Helga bød på én god og en dårlig nyhet for fans av Harry Potter.

J.K. Rowling

PÅ PREMIEREN: J.K. Rowling er forfatteren bak det gullkantede Harry Potter-universet. Her fra premieren til teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Teppet gikk opp for teaterforestillingen «Harry Potter and the Cursed Child» i London lørdag 30. juli. Samtidig gjorde forfatter J.K. Rowling det klart at nå er det slutt på moroa.

– Nei, nei, lød svaret da fremmøtt presse ville vite om det vanker flere historier om den bebrillede trollgutten.

I 2016 er det ni år siden den siste boken om den unge trollmannen Harry Potter ble publisert. Når han nå returnerer som voksen på teaterscenen, legger Potter ut på en omfattende reise i sin siste historie, ifølge Rowling.

– Jeg tror vi er ferdige. Jeg er begeistret for å se dem realisert så vakkert, men nei, Harry er ferdig nå.

Samtidig som forfatteren sier at den åttende Harry Potter-fortellingen blir den siste, ønsker fansen å entre Rowlings magiske verden i virkeligheten.

Ifølge den britiske avisen The Independent har tusenvis av Potter-fans signert en underskriftskampanje for å få laget en trollmannsversjon av det populære mobilspillet Pokémon Go.

Kulturstrøm

 • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

  NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).