Rotmo og Vømlingan til Storås

 Hans Rotmo får med seg Vømlingan til Storåsfestivalen i 2007.

Hans Rotmo
Foto: WERNER JUVIK / Scanpix

Samtidig som de første 500 festivalpassene til Storåsfestivalen i 2007 legges ut, slippes også en av artistgodbitene: At Hans Rotmo vil stå på scenen sammen med Vømlingan .

Arven etter Vømmøl Spellmannslag

Vømlingan tok på tidlig 90-tall opp arven etter Vømmøl Spellmannslag , som bare varte i en kort periode på 70-tallet og som enda kortere gjenoppsto i 1984. Men også Vømlingan er blitt lagt ned og har gjenoppstått med ujevne mellomrom.

I forrige måned ble det kjent at den fjerde Vømmøl-platen skal spilles inn i Larsville Studio i Tydal i januar og februar neste år. Hans Rotmo skriver alle låtene, men sa han ikke ville være med på plateinnspillingen - fordi yngre krefter må til. Han vil ifølge Adresseavisen heller ikke være til stede ved plateslippet på Vømmølfestivalen i juni i Verdal.

Både snekkeriet og saga

Men i juli 2007 skal både Hans Rotmo og Vømlingan stå på samme scene, melder Storåsfestivalen stolt, og legger til at både snekkeriet og saga fremdeles er i drift i trevarebygda Storås.

- Nå kan vi nesten ikke vente på allsangen som skal spre seg over samme industriområde, blant våre mange tusen festivalpublikummere, skriver Thomas Ryjord i Storåsfestivalen, som også lokker med at de 500 festivalpassene vil bli solgt til gammel pris.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Statsministeren helsar kongeparet

    I dag har kong Harald og dronning Sonja vore kongepar i 30 år. Statsministeren helsar paret, og kallar dei eit fast punkt i ei verd av uro og konfliktar.

    Laster Twitter-innhold
  • Frykter artistene dropper Oslo

    Mangelen på arenaer for store utendørskonserter i hovedstaden skaper bekymring hos landets største arrangører. Artister som Beyoncé og Ed Sheeran kan komme til å droppe Norge, frykter de.