NRK Meny
Normal

Roskildecampen ble stormet

Ikke av politiet, men av utålmodige festivalgjengere.

publikum roskilde 2006

ALT KLART: Roskildelivet kan nå fritt utfolde seg, etter at campen nå har blitt invadert av tusenvis av forventningsfulle festivalfolk. Her fra fjorårets festival.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Les også: Øl for søppel på Roskilde

Les også: Sjekk festivalværet på Roskilde!

Alt om: Roskildefestivalen 2007!

I år som i fjor var det festivalpublikummet selv som sto for det offisielle startskuddet på den danske Roskildefestivalen.

Tusenvis av ventende

På grunn av enorme køer foran billettluken tidligere år, har man de to siste årene kunnet innløse en billett og vente på adgang til campingområdet i en sluse.

Denne skulle etter planen åpnes klokken åtte.

I natt befant tusenvis av mennesker seg nettopp her, ifølge den danske avisen Politiken .

På tross av godt vakthold skjedde det noe avgjørende klokken 05.45 i dag tidlig. Akkurat som i fjor.

Stormløp inn

Roskildefestivalen

HÅPET ER ORANGE: Torsdag starter hovedprogrammet til Roskildefestivalen. De aller største konsertene vil man få foran Orange scene.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi hadde ventet hele natten. Så fant noen ut at man kunne løfte gjerdet. Vaktene kom hurtig løpende og satte det på plass. Men plutselig var det åpnet tre-fire steder, og så snart folk oppdaget at gjerdet var sårbart, startet et stormløp mot det. Deretter bukket gjerdet under for presset, forteller Miguel Stenderup til Politiken .

Når gjerdet var forsert, stormet festivalgjerne - eller festivalløperne - ut på den åpne sletten for å sikre seg de beste plassene.

Campingliv

Der har de fire dager med lystig campingliv foran seg, før festivalplassen åpner på torsdag og et tettpakket musikkprogram med det trer i kraft.