NRK Meny
Normal

Rosa diamant selt for 612 millionar – dyraste nokosinne

Diamanten «The pink star» gjekk for 71 millionar amerikanske dollar under Sotheby's auksjon i Hongkong. Dette er den dyraste diamanten som nokon gong er selt på auksjon.

HONG-KONG-CHINA-AUCTION-JEWELLERY-DIAMOND

SJELDAN DIAMANT: Ein model poserer med den 59.60-karat store ovale rosa diamanten, kjent som «The Pink Star».

Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Det var antatt at «The pink star» ville gå for meir enn 60 millionar amerikanske dollar under Sotheby-auksjonen i Hongkong.

Den rosa diamanten er den største heilt feilfrie diamanten i sitt slag som nokon gong er gradert av Gemological Institute of America (GIA).

Sist ein liknande diamant vart selt var i 2015 då den vidgjetne diamanten «Blue Moon» gjekk for 48,43 millionar dollar, 416 millionar norske kroner.

Den gong var det den høgste summen for ein edelstein, og det var også rekordpris pr. karat. «Blue Moon»-diamanten var på 12,03 karat.

Til samanlikning er altså «The big star» på 59.60 karat. Det er ikkje kjent kven som er kjøpar av diamanten.

BRITAIN-DIAMOND/

STØRST: Den 59.60 karat store diamanten gjekk for svimlande 71 millionar dollar, 612 millionar norske kroner på auksjon.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck