NRK Meny
Normal

Rørt TV-Ragnhild ble overrasket med medalje

NRK-veteran Ragnhild Sælthun Fjørtoft ble overrumplet av kringkastingssjefen da hun ble tildelt kongens fortjenstmedalje under julelunsjen med kollegene.

Ragnhild Sælthun Fjørtoft fikk kongens fortjenstmedalje

TATT PÅ SENGA AV SJEFEN: Ragnhild Sælthun Fjørtoft trodde hun skulle på en vanlig julelunsj i NRK. I stedet måtte NRK-profilen finne seg i å stå midt i begivenhetenes sentrum.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Ragnhild Sælthun Fjørtoft får kongens fortjenstmedalje

SJOKK OG VANTRO: Den nylig pensjonerte NRK-programverten trodde hun skulle på en vanlig julelunsj, men ble mistenksom da hun så TV-fotografene.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Jeg er kjempeglad. Om jeg fortjener det er en annen sak, men jeg er veldig glad, utbryter en lettere rørt Ragnhild Sælthun Fjørtoft.

Den mangeårige NRK-programverten har nettopp blitt tildelt kongens fortjenstmedalje for sin lange innsats i rikskringkastingen.

Les: – Tenk så mange programmer vi har sett sammen

Som julekvelden på kjerringa

Selv trodde den nylig avgåtte programverten at hun skulle delta på avdelingens årlige julelunsj for ansatte og pensjonister da hun ankom Marienlyst tirsdag.

– Jeg er helt skjelven i hele kroppen. Dette var en så stor overraskelse. Jeg kom hit til vanlig julelunsj, slik vi har hvert år. Alle har klart å holde det hemmelig for meg, tydeligvis, forteller Fjørtoft, som i juni gikk over i pensjonistenes rekker.

Les: «Hallo-Ragnhild» rørt over alle hilsenene

– Hva betyr en slik utmerkelse?

– Jeg vet at det ofte er kolleger og venner som står bak anbefalingen. Derfor betyr det uendelig mye for meg å bli satt pris på på denne måten. Det er bare så rørende.

– Oppfyller de fleste kravene

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen overrakte selv medaljen og diplomet med kong Haralds monogram.

Medaljen tildeles til «personer som har gjort en særlig fortjenstfull innsats i samfunnet».

Eriksen fremhevet Fjørtofts nær 45 år lange innsats i NRK og hennes store engasjement for blant lyrikk og teater, og for hennes bistandsarbeid for blant andre UNICEF og Strømmestiftelsen.

– Man må ikke oppfylle alle kriterier, men jeg tror du oppfyller de fleste av dem, fastslo kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen da han overrakte medaljen til applaus fra kollegene.

Les også: Hva gjør kanalverter når de ikke er på TV-skjermen?