NRK Meny
Normal

Roots-aften hos Ivar Dyrhaug

Med disse artistene; Steinar Albrigtsen, Claudia Scott,  Ole Reinert "Orbo" Berg-Olsen og Monika Nordli er det duket for en skikkelig singer-songwriter-aften her i Beat for Beat, fredag 26. oktober.

 

Steinar Albrigtsen, Monika Nordli, Ivar Dyrhaug, Claudia Scott, Ole Reinert "Orbo" Berg-Olsen

Fra venstre: Steinar Albrigtsen, Monika Nordli, Ivar Dyrhaug, Claudia Scott og Ole Reinert 'Orbo' Berg-Olsen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Se hele fredagens sending nå!

Opprinnelig sykepleier

Claudia Scott feirer neste år 25 års-jubileum som artist. Det kanskje ikke alle vet er at hun utdannet seg til å bli sykepleier på 70-tallet, men lot altså artistkarrieren ta over for sykepleierkarrieren. Bra for oss publikum som får glede oss over hennes nydelige stemme.

Claudia Scott

Usedvanlig nydelig stemme.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Selv om hun feirer 25 år som artist neste år, har musikken alltid hatt en plass i hennes liv fra barnsben av. Hun spilte inn sin første plate allerede som 10-åring da hun sang på sin fars plate ”Best of country and western”, og som 11-åring sang hun sin egen versjon av ”Jackson” for blant andre Loretta Lynn. Dette imponerte Loretta Lynn som skrøt masse av Claudia. Stort!

Når hun mimrer tilbake sier hun at hun må le når hun tenker på seg selv synge gamle country&western-sanger som lita jente med tekster som "When I woke up this morning...he was gone, gone gone...." and "Nobody loves you when you're down and out."

Hennes sanger blir av kritikerere beskrivet som overjordisk vakre, med tekster som handler om alt fra hennes bestemor i "The belle of Singapore", krig sett gjennom barns øyne i "Blood on the moon", og om kjærlighet som i "Unconditionally". (fra mic.no)

Vil du lese mer om Claudia sjekk ut hennes hjemmeside som du finner her: Claudia Scotts hjemmside

I kveld er hun på lag med ”Orbo” (Ole Reinert Berg-Olsen) som hun ble kjent med da hun produserte hans første album ”Seven” i 2004.

Sto på krysset til Elvis

Orbo, eller Ole Reinert Berg-Olsen, som han egentlig heter, har jobbet som artist i mange, mange år. Han har en utrolig tøff og rå stemme og er blant annet glad i amerikansk roots musikk.

Ole-Reinert "Orbo" Berg-Olsen, Gisle Børge Styve og Claudia Scott

Orbo finner tonen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Orbo har sitt eget band som heter Orbo and The Longshots og de kan du lese mer om her: Orbos hjemmeside

Bandet har nettopp gitt ut sitt andre album som heter ”Genuine Handmade Rock’n’Roll” som ble spilt inn i Nashville og Memphis. Deler av albumet ble spilt inn i legendariske Sun Studio, og bandet er de første nordmenn som noensinne har spilt inn plate der.

Orbo forteller at det var en utrolig opplevelse å stå ”på krysset” i studiogulvet, hvor Elvis hadde sunget ”That’s allright Mama”.

Ellers kan nevnes av småsære ting at Orbo kan alle sangene i Beatles Complete-boken utenat og han kjøper så ubegripelig mange CD-er at hans regnskapsfører har lurt på om han er gal.

Gal er han nok ikke, men en stor stemme – det har han og i kveld konkurrerer han sammen med Claudia mot selveste Steinar Albrigtsen og hans kompanjong; Monika Nordli.

Liker å spille Playstation

Claudia Scott, Steinar Albrigtsen og Monika Nordli.

Steinar og Monika i vakker duett.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Steinar er en kjent mann for oss alle. Han har jobbet som artist i mange, mange år, og startet karrieren så tidlig som 12-åring da han sammen med Jørn Hoel formet bandet Happy.

Han har gitt ut 11 plater og har på flere av de samarbeidet med den anerkjente amerikanske artisten Tom Pacheco som har skrevet mange sanger til Steinar. Dette har hele tiden vært et svært fruktbart samarbeide som har gitt mange vakre sanger.

Steinar har også et brennende engasjement for Frelsesarmeen og har i flere år vært en viktig artist i innsamlingen før jul; ”Julemusikantene”.

Av kuriosa kan nevnes at Steinar har sunget duett med selveste Johnny Cash på festivalen Norwegian Wood i 1992.

Her er hans hjemmeside om du vil lese mer om Steinar: Steinar Albrigtsens hjemmeside

Og – tror du ikke Steinar, noe overraskende kanskje, elsker å spille Playstation-spill? Fredag kveld blir det lite Playstation, men desto mer sang og lek, sammen med Monika Nordli.

Kjempesjansen

Monika har i en lengre periode jobbet sammen med Steinar og korer blant annet på hans siste plate ”A moment of peace”. Dette har blant annet resultert i den vakre duetten "A million Stars", skrevet av den tidligere nevnte Tom Pacheco.

Monika Nordli og Trond Nagell Dahl

Vår nye roots-stemme.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

I 2005 ga hun ut sitt eget album ”Minor Mode” hvor hun har skrevet alle låtene selv. Hun har en veldig inderlig stemme som virkelig rører ved en.

Hun er egentlig utdannet sosionom, men har i en årrekke jobbet som artist og er veldig glad i den amerikanske roots-tradisjonen.

Vil du bli mer kjent med Monika har du muligheten om du klikker her, på hennes hjemmeside: Monika Nordlis hjemmeside

Hun var med i Kjempesjansen i 2003, og vant ikke, men hun fikk gjennom hele serien topp 3 av stemmene fra publikum!

Hvem som vinner i Beat for Beat fredag kveld ser du her: Se hele fredagens sending nå!

 

Kulturstrøm