Hopp til innhold

Rønsen: Journalister er de verste nett-trollene

Arild Rønsen fikk huden full da han slaktet Eagles of Death Metals siste album få dager etter Paris-terroren. Selv mener han journalistkollegers reaksjoner minner mest om nett-trolling.

Arild Rønsen / Jesse Hughes

HETSET: Arild Rønsen ble kalt avskyelig, stupid og ufølsom av andre musikkjournalister etter å ha slaktet Eagles of Death Metal. – Jeg hadde tatt en prat med dem om jeg var sjefen deres, sier eksredaktøren.

Foto: Petter Sommer / Reuters / NRK

Rønsen høstet storm da han i et blogginnlegg tirsdag skrev nedsettende om Eagles of Death Metal, bandet som sto på scenen da terrorister drepte 89 mennesker på konsertstedet Bataclan i Paris fredag.

«Verdensberømte over natta. Men har de noe å by på, musikalsk?» spurte Rønsen, og svarte på sitt eget spørsmål med å slakte bandets siste utgivelse «Zipper Down», som ble sluppet i begynnelsen av oktober.

– Hadde tatt en prat med sjefen deres

Norske musikkjournalister var raske med å hudflette Rønsen for det de opplevde som et svært umusikalsk og dårlig timet innlegg.

– 100 prosent avskyelig og rystende, var karakteristikken fra Egon Holstad i iTromsø.

– Et uvanlig stupid og ufølsomt uttrykk for en eks-musikkjournalists gnagende følelse av ubetydelighet, kvitterte NRKs egen Marius Asp, som i et innlegg på sin egen Facebook-profil gikk enda lenger, og kalte Rønsen et «gigantisk rasshøl».

Selv er Rønsen overrasket over de krasse karakteristikkene fra journalistkolleger.

– Det som overrasker meg mest, er at de verste trollene i denne sammenhengen ikke kommer fra dypet på nettet, men er journalister, noen av dem ansatt i NRK. Jeg hadde tatt en prat med dem om jeg var sjefen deres, sier Arild Rønsen til NRK onsdag.

Den tidligere redaktøren forsvarer fortsatt det utskjelte blogginnlegget.

– Det eneste jeg tar til følge, er det opplagte, at timinga kan ha vært gæren, sier Rønsen.

– Blottet for normal anstendighet

Marius Asp

AFFEKTERT: NRKs musikkanmelder Marius Asp sier han skrev i affekt da han kalte Rønsen et «rasshøl», men står inne for innholdet.

Foto: privat

NRKs Marius Asp var en av dem som gikk lengst i kritikken av Rønsen, både i intervjuer og på sin egen Facebook-profil.

Han sier innlegget der han kalte Rønsen et «rasshøl» var skrevet i affekt, men forsvarer innholdet.

– Jeg kunne selvsagt formulert meg mer diplomatisk, men dette var en ganske umiddelbar reaksjon på bloggposten hans. Det er spisst formulert, men jeg står faktisk for innholdet. Han fremstår som en person totalt blottet for gangsyn og normal anstendighet, sier Asp.

Musikkanmelderen mener fortsatt Rønsen er helt på jordet, og går ikke med på at han og andre kolleger har oppført seg som troll.

– Jeg lurer på hvem som er trollet her. Jeg synes offerrollen kler Arild Rønsen svært dårlig. Han har gitt ut bøker, han har spalte i Klassekampen og er stadig gjest i NRK. At han blir stadig mer irrelevant som musikkjournalist, er hans egen feil, mener Asp.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.