Til 6 personer trenger du ca. 1 kg grønne asparges.
Først setter man på en stor kjele med vann og tilsetter 2 ss med salt. Deretter gjør man klar en bolle med vann og isbiter.
Skjær av ca. 2 cm av den nederste delen på aspargesen før du koker den i ca 2 minutter. Avkjøl i isvannet.
Asparges smaker helt fortreffelig kaldt, gjerne hvis man har noe å dyppe de i.
Sennep- og appelsindipp
Til 6 personer:
2 dl appelsinsaft
1 dl sitronsaft
100 gr sukker
2 ss grov dijon sennep
Alle ingrediensene kokes ned til halv parten, under stadig omrøring, og settes kaldt. Dette tykner når det blir kaldt og fungere som en utmerket som en dippe-dutt. Fungerer også utmerket til marinering av svin fugl og fisk.
Creme fraiche-dipp
Til 6 personer:
200 gr creme fraiche
Pepper
Salt
1 ss sitronsaft
1 ss hakket gressløk
Creme fraiche piskes opp på kjøkkenmaskin til den blir stiv. Så tilsettes salt pepper og sitronsaft og fersk finhakket gressløk. Dette er en enkel dressing til salater og lignende.
Rømme & hvitløksdipp
Til 6 personer:
200 gr seterrømme (kan også bruke lettrømme)
1 stk hvitløk
1 ss sitronsaft
100 gr smør (meieri)
Salt
Pepper
Hakket fersk timian eller oregano
Hvitløken skrelles i fedd før de skal kokes forsiktig i smøret(lav varme så ikke smøret brenner seg). De skal kokes helt møre så de kvitter seg med den rå hvitløkssmaken. Avkjøl smøret og hvitløken. Bland rømmen ut i en bolle før du tilsetter den finhakkede hvitløken OG det tempererte smøret. Til slutt har man i sitronen, krydderurter salt og pepper. Kan også brukes med andre grønnsaker og fisk.