NRK Meny
Normal

Rolling Stones slipper første album siden 2005

Aldri har fansen måtte vente så lenge mellom to Rolling Stones-album. Nå slipper fanskaren å vente lenger, gruppa kommer med et nytt blues-album i begynnelsen av desember.

MUSIC-ROLLINGSTONES/

«Blue and Lonesome» blir det 30. studioalbumet til The Rolling Stones. Her er Charlie Watts, Ronnie Wood, Mick Jagger og Keith Richards tidligere i år.

Foto: Luke MacGregor / Reuters

The Rolling Stones har gitt hint på sosiale medier om at et nytt album er på vei, og klokken 15.00 i dag annonserte de hva det nye albumet skal hete:

Laster Twitter-innhold

Samtidig slipper det legendariske rockebandet låten «Just Your Fool» på alle plattformer.

Det er det første albumet på over ti år, det forrige studioalbumet het «A Bigger Bang» og kom i 2005. Bandet lanserte imidlertid en samleplate i 2012 kalt «Grrrr!», hvor det også var to nyinnspilte låter.

Det nye albumet, kalt «Blue and Lonesome» ble spilt inn over tre dager i fjor i British Grove Studios i London, kun et steinkast unna bydelene Richmond og Eel Pie Island der bandet begynte karrieren ved å spille blues på puber og klubber.

På dn kommende utgivelsen er det blant annet nye versjoner av låter med artister som Jimmy Reed og Howlin' Wolf.

I tillegg til de fire bandmedlemmene, fikk The Rolling Stones med seg bassist Darryl Jones og Chuck Leavell og Matt Clifford på keyboard.

Gitarist Eric Clapton er også med på innspillingen, nærmere bestemt på to av de tolv sporene. Han skal ha droppet innom studioet mens hans selv jobbet i et annet musikkstudio vegg-i-vegg.

Gamle blues-klassikere

Det ferske albumet skal visstnok inneholde coverlåter av gamle blues-klassikere som Mick Jagger og Keith Richards elsket å spille sammen, før manageren deres Andrew Loog Oldham tvang dem til å komme opp med egne låter.

BBC skriver at Little Walters «Just Your Fool», «Everybody Knows About My Good Thing» av Little Johnny Taylor og «I Can't Quit You», skrevet av Willie Dixon og gjort berømt av Otis Rush.

Rolling Stones så langt siste album, «A Bigger Bang», utkom i 2005. Gruppa, som ble dannet i London i 1962, har aldri før hatt så mange år mellom to full-lengders album.

The Rolling Stones består av Mick Jagger på vokal, Keith Richards og Ronnie Wood på gitar og Charlie Watts på trommer. De regnes som et av tidenes viktigste og største band. Britene har gitt ut hele 29 studioalbum og har solgt godt over 250 millioner album gjennom en karriere på over 50 år.

«Blue and Lonesome» slippes 2. desember.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters