Rolling Stones slipper første album siden 2005

Aldri har fansen måtte vente så lenge mellom to Rolling Stones-album. Nå slipper fanskaren å vente lenger, gruppa kommer med et nytt blues-album i begynnelsen av desember.

MUSIC-ROLLINGSTONES/

«Blue and Lonesome» blir det 30. studioalbumet til The Rolling Stones. Her er Charlie Watts, Ronnie Wood, Mick Jagger og Keith Richards tidligere i år.

Foto: Luke MacGregor / Reuters

The Rolling Stones har gitt hint på sosiale medier om at et nytt album er på vei, og klokken 15.00 i dag annonserte de hva det nye albumet skal hete:

Laster Twitter-innhold

Samtidig slipper det legendariske rockebandet låten «Just Your Fool» på alle plattformer.

Det er det første albumet på over ti år, det forrige studioalbumet het «A Bigger Bang» og kom i 2005. Bandet lanserte imidlertid en samleplate i 2012 kalt «Grrrr!», hvor det også var to nyinnspilte låter.

Det nye albumet, kalt «Blue and Lonesome» ble spilt inn over tre dager i fjor i British Grove Studios i London, kun et steinkast unna bydelene Richmond og Eel Pie Island der bandet begynte karrieren ved å spille blues på puber og klubber.

På dn kommende utgivelsen er det blant annet nye versjoner av låter med artister som Jimmy Reed og Howlin' Wolf.

I tillegg til de fire bandmedlemmene, fikk The Rolling Stones med seg bassist Darryl Jones og Chuck Leavell og Matt Clifford på keyboard.

Gitarist Eric Clapton er også med på innspillingen, nærmere bestemt på to av de tolv sporene. Han skal ha droppet innom studioet mens hans selv jobbet i et annet musikkstudio vegg-i-vegg.

Gamle blues-klassikere

Det ferske albumet skal visstnok inneholde coverlåter av gamle blues-klassikere som Mick Jagger og Keith Richards elsket å spille sammen, før manageren deres Andrew Loog Oldham tvang dem til å komme opp med egne låter.

BBC skriver at Little Walters «Just Your Fool», «Everybody Knows About My Good Thing» av Little Johnny Taylor og «I Can't Quit You», skrevet av Willie Dixon og gjort berømt av Otis Rush.

Rolling Stones så langt siste album, «A Bigger Bang», utkom i 2005. Gruppa, som ble dannet i London i 1962, har aldri før hatt så mange år mellom to full-lengders album.

The Rolling Stones består av Mick Jagger på vokal, Keith Richards og Ronnie Wood på gitar og Charlie Watts på trommer. De regnes som et av tidenes viktigste og største band. Britene har gitt ut hele 29 studioalbum og har solgt godt over 250 millioner album gjennom en karriere på over 50 år.

«Blue and Lonesome» slippes 2. desember.

Kulturstrøm

  • Podkast saksøkes

    S-Town, som kom ut i 2017, blir nå saksøkt av familien til avdøde John McLemore, hovedpersonen i podkasten skriver Rolling Stone. Produsentene bak podkasten har forsøkt å avvise søksmålet, men en dommer har nå avgjort at McLemore sitt privatliv har blitt krenket ifølge Alabamas lov. S-Town avslører blant annet detaljer om livet til McLemore som han spesifikt ba om at ikke skulle inkluderes i podkasten.

  • Ønsker flere kvinnelige studenter

    Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder skal nå ta grep for å sørge for å få fler kvinnelige musikkstudenter sier universitetslektor Hilde Norbakken til Forskning.no. Insittutet har aldri hatt en gitarstudent som er kvinne og inntil nylig hadde de kun én kvinnelig ansatt. Dette går igjen ved musikkutdanninger over hele landet, der nærmest ingen kvinner tar høyere utdanning innenfor instrumenter som bass, gitar og trommer.

  • – Nike utsatt for utpressing

    Advokaten Michael Avenatti har blitt siktet for å ha prøvd å presse klesgiganten Nike for over 20 millioner dollar melder CNN. Advokaten, som tidligere har representert pornostjernen Stormy Daniels, skal ha truet med å lekke informasjon som kunne skadet selskapet i et møte dem imellom. Stormy Daniels sier i en uttalelse på Twitter at hun ikke er overrasket over anklagene og hevder at hun selv avsluttet samarbeidet med Avenatti for en måned siden.