Hopp til innhold

Stones-konsert flyttes

Dyrevernere i Beograd ble hørt.

Galopphester i Beograd
Foto: www.hipodrom.tk

Les også: Doper hester for Stones

Les også: Stones til Norge

Alt om The Rolling Stones!

En konsert med The Rolling Stones som var planlagt på en galloppbane i Beograd blir flyttet. Dyrevernere kritiserte Rolling Stones for å arrangere konsert et sted der 300 hester står på stall.

Kritikerne ble hørt

Men nå har kritikerne blitt hørt, og konserten flyttes ut, melder BBC .

Konserten skulle finne sted i Beograds Hioppodrome 14. juli, men blir isteden flyttet til en offentlig park i den serbiske hovedstaden.

Det er blitt solgt over 80.000 billetter til konserten som er en del av A Bigger Bang-turnéen som igjen svinger innom Norge og Valle Hovin onsdag 8. august.

Avlyst to ganger

The Rolling Stones har aldri tidligere spilt i Serbia og fikk en konsert kansellert i 2003 etter at statsminister Zoran Djindjic ble drept. I tillegg ble konserten som skulle vært i Beograd i fjor avlyst på grunn av Keith Richards palmeeskapader.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.