NRK Meny
Normal

Røkt kolje

Kokke-Lise varmer mange hjerter når hun nå presenterer sin oppskrift på røkt kolje. Hun serverer den med sennepstuede rotgrønnsaker.

Røkt kolje
Foto: NRK

RØKT KOLJE MED SENNEPSTUEDE ROTGRØNNSAKER

 

1 kg røkt kolje

800 g rensede rotgrønnsaker som gulrot, pastinakk,sellerirot og kålrot

2 sjalottløk, finhakket

2 1/2 ss smør

2 1/2 ss mel

5 dl varm melk

1 ss sterk sennep

2 hardkokte egg

4 ss smør

2 ss hakket dill eller persille

salt og kvernet pepper

 

Kutt de rensede grønnsakene i grove biter eller staver.

Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.

Rens fisken for bein og del den i passende stykker.

Skinnet kan godt sitte på. Legg fiskestykkene på et stekebrett el.l., og bak dem i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter.

Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av og kjøttet deler seg i flak.

Smelt 2 1/2 ss smør i en kasserolle og fres sjalottløken i smøret.

Tilsett melet og spe med varm melk mens du visper.

La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.

Vend grønnsakene inn i sausen. Smelt 4 ss smør og bland inn hakket egg.

Server bakt røkt kolje på sennepstuede rotgrønnsaker og topp med eggesmør og hakket persille.

 

Tips:

Koljen kan selvfølgelig også trekkes i vann, hvis fisken virker veldig salt kan nok det være å foretrekke.

Bruk gjerne både fin og grov sennep i sausen.

 

Se Kokke-Lise lage røkt kolje  her og her  !