RØKT KOLJE MED SENNEPSTUEDE ROTGRØNNSAKER
1 kg røkt kolje
800 g rensede rotgrønnsaker som gulrot, pastinakk,sellerirot og kålrot
2 sjalottløk, finhakket
2 1/2 ss smør
2 1/2 ss mel
5 dl varm melk
1 ss sterk sennep
2 hardkokte egg
4 ss smør
2 ss hakket dill eller persille
salt og kvernet pepper
Kutt de rensede grønnsakene i grove biter eller staver.
Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.
Rens fisken for bein og del den i passende stykker.
Skinnet kan godt sitte på. Legg fiskestykkene på et stekebrett el.l., og bak dem i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter.
Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av og kjøttet deler seg i flak.
Smelt 2 1/2 ss smør i en kasserolle og fres sjalottløken i smøret.
Tilsett melet og spe med varm melk mens du visper.
La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.
Vend grønnsakene inn i sausen. Smelt 4 ss smør og bland inn hakket egg.
Server bakt røkt kolje på sennepstuede rotgrønnsaker og topp med eggesmør og hakket persille.
Tips:
Koljen kan selvfølgelig også trekkes i vann, hvis fisken virker veldig salt kan nok det være å foretrekke.
Bruk gjerne både fin og grov sennep i sausen.
Se Kokke-Lise lage røkt kolje
og !