– Jeg ga alt, men det holdt ikke

Erik Solér var utslitt etter helvetesuka, og var lite fornøyd da han ble slått ut like før finalen.

Erik Soler røk i nattesten mot Marco Elsafadi under lørdagens episode av Mesternes Mester.

I kveldens episode av Mesternes mester kjempet de fire siste deltakerne om finaleplass. Kampen var hard blant idrettsstjernene, og Erik Solér måtte se seg slått på målstreken.

– Jeg er ganske forbannet, men jeg er glad på Marco sine vegne. Han fortjente å gå videre, sa Solér da det ble klart at han måtte pakke kofferten.

Erik Solér i Mesternes mester

Erik Solér røk ut rett før finaleuken, men er godt fornøyd med egen innsats i Mesternes mester.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Sammenlagt kom den tidligere fotballspilleren dårligst ut av ukens tre konkurranser, og måtte derfor velge en deltaker å kjempe mot i natt-testen. Valget falt på basketspiller Marco Elsafadi.

I den avgjørende øvelsen kjemper deltakerne om å være førstemann til å fange et fallende lyssverd. Elsafadi var lynrask, men Solér rakk så vidt å komme nær sverdet.

– Marco var bedre enn meg. Jeg ga alt, men det holdt ikke, sier Solér til nrk.no.

Fotballspilleren er fornøyd med at han valgte Elsafadi som konkurrent.

– Jeg tenkte at om jeg først skulle slå ut noen, så måtte det være en av de unge guttene. Marco var den tøffeste motstanderen av alle.

Utslitt etter helvetesuka

Forrige uke var helvetesuke på Mesternes mester. Fotballspilleren presterte godt, men forteller at det tok på både fysisk og psykisk.

– Helvetesuka var hard for mine 53 år, så jeg var veldig sliten den uka jeg røk ut, sier Solér.

Han forteller at alle de resterende deltakerne er vel unt en finaleplass. Sammen med Marco Elsafadi er det Susann Goksør Bjerkrheim og Johan Remen Evensen som skal kjempe om seieren neste uke.

– Jeg har virkelig lært mye av de andre deltakerne. De er alle toppidrettsutøvere som er med i Mesternes mester mye på grunn av sin mentale styrke. Jeg har sugd til meg lærdom underveis, og har kommet ut med mye ny kunnskap, forteller Solér.

Se finalen på NRK1 neste lørdag klokken 19.55.

Kom lenger enn forventet

I forkant av Mesternes mester-innspillingen hadde Solér satt seg som mål å havne midt på treet.

– Ut fra det høye nivået på de andre idrettsutøverne som var med, klarte jeg meg litt bedre enn forventet. Mye vil ha mer, så når jeg hadde kommet over halvveis, ville jeg nå helt i mål.

Fotballspilleren var eldstemann av de gjenværende deltakerne da han røk hjem, men tror ikke alder var avgjørende.

– Jeg har overprestert, men har også vært heldig å få litt hjelp der jeg har trengt det. Jeg har levert det maksimale av hva jeg kan, og syns jeg fortjener å bli nummer fire, sa Solér like etter at han røy ut av Mesternes mester.

Se hele episode 9 av Mesternes mester her:

Norsk underholdningsserie. Fire utøvere, tre konkurranser. Alle vil til finalen, men hvem makter å hente ut det lille ekstra, når frykten for å bli sendt hjem er minst like stor som seiersviljen. Temaet i det den nest siste episoden av Mesternes Mester, er vinnervilje. De fire gjenværende deltakerne må gi alt for å sikre seg en plass i finaleprogrammet. Det blir psykisk spill på høyt nivå når deltakerne kjemper om å unngå den aller siste natt-testen. Sesong 5 (9:10)

Kulturstrøm

 • Scarlett Johansson saksøker Disney

  Hollywood-skuespilleren Scarlett Johansson går til rettssak mot Disney fordi filmgiganten har valgt å tilby filmen «Black Widow» på nett samtidig som den vises på kino, melder BBC. Da filmen åpnet, satte den rekord under pandemien, men billettsalget falt brått da filmen også ble tilgjengelig på nett. Johansen mener dette er kontraktbrudd og fratar henne inntekter.

  Deler av filmen er innspilt i Norge.

  FJELL, FJORD OG FERGE: Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) reiser til Sunnmøre, og Norge får være med både i handling og som innspillingssted i «Black Widow».
  Foto: ©Marvel Studios 2020. All Rights Reserved
 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur