NRK Meny
Normal

Rødspette med sommergrønnsaker

Dette trenger du:

4 rødspetter, flådd

12 små friske purrer

12 små friske gulrøtter

80 g smør

½ bunt bredbladet persille

2 dl fiskefond eller vann

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

4 store stykker folie

4 store stykker bakepapir

Slik gjør du:

Rødspettene renses og skylles for blod, tørkes lett og legges på hvert sitt stykke bakepapir som så legges på folie. Fold folien opp rundt kanten, så det blir en liten pakke (skal ikke lukkes helt igjen enda).

Gulrøttene og purrene renses og skylles godt for jord. Legg tre av hver grønnsak på hver rødspette.

Deretter tilsettes litt hakket hvitløk, persillestilker og kaldt smør (ca. 20 gram).

Til slutt helles en ½ dl fiskefond i, og krydres med salt og pepper.

Pakkene lukkes grundig slik at saft og kraft blir værende i pakken under tilberedningen.

Pakkene legges i ovnen/grillen og bakes i 30-35 min ved 170 grader. Pakkene tas ut og serveres direkte på bordet, og åpnes foran gjesten.

Man kan evt. sjekke én av pakkene før servering, så er man sikker på at fisken er ferdig.

Kjøttet skal være hvitt og fast. På siden av rødspetten sitter et ganske kraftig spisst ben. Dette trekkes ut, og hvis det ikke er noen motstand, er fisken ferdig.

Når du åpner pakken vil alle dufter og aromaer stige opp i nesen på gjesten.

Persille hakkes og drysses på fisken når pakkene er åpnet.

Spises med hjemmebakt brød til.

Se Smaken av Danmark her!

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom