Rocket inn 13 millioner

Turboneger fikk inn 13 millioner kroner i 2007.

Turboneger på Øya 2003.

Pengen flommer over Turboneger, som her på Øyafestivalen i 2003!

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Bandet doblet omsetningen fra 5,8 millioner i 2006 til 11,6 millioner i 2007, og fikk dessuten inn 1,3 millioner i låtrettigheter, fra 233.000 året før.

- Hyggelig

– Tallene er hyggelige de. Vi spilte godt over 100 konserter og ga ut plate i fjor, sier tidligere bandmedlem Rune Grønn til NA24 Propaganda.

– Omsetningene reflekterer utgivelser og konserter knyttet til det, og går i sykluser. Konserter var den største inntektskilden i fjor, men det kommer også inn penger fra platesalg og lisenser, sier Grønn videre.

Han er nå Turbonegers manager og styreleder for Turboartist, som er det ene av to selskaper som tar seg av businessen til rockerne. Det andre er Turboneger, som er låtrettighetsselskapet der de to store aksjeeierne er Thomas Selzer med 60 prosent og Knut Schreiner med 25 prosent.

Overskudd

Det samlede overskuddet for de to Turboneger-selskapene kom på vel 2,1 millioner.

Rune Grønn forteller at Turboneger nå skal begynne å jobbe med en ny plateutgivelse etter fjorårets «Retox» – men den kommer sannsynligvis ikke før i 2010.

Kulturstrøm

 • Blogger Annijor bytter forlag

  Blogger og forfatter Anniken Jørgensen, kjent som Annijor, gir ut sin neste bok på Gyldendal Forlag. Jørgensens bokdebut «En natt til» kom ut i 2018 på forlaget Panta i et totalt opplag på over 40 000. En person som var navngitt i boka begjærte først at forlaget skulle trekke boka tilbake, men partene kom til enighet før rettssak. Den nye boka blir en dannelsesroman om en 23-åring som sliter med angst, ifølge forlaget.

  Anniken Jørgensen
  Foto: Kaja Marie Andreassen / NRK
 • På liste over truede kulturminner

  Y-blokken i regjeringskvartalet er for andre gang på listen over Europas viktigste truede kulturminner, av kulturvernorganisasjonen Europa Nostra, skriver Aftenposten. Y-blokken som er vedtatt skal rives, har blant annet et kunstverk av Pablo Picasso integrert i fasaden. (NTB)

  Y-blokken / Y-blokka har adresse Akersgata 44 og ligger delvis over Arne Garborgs plass. Bygningen har navn etter Y-formen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kunne aldri blitt vist

  Programlederen kunne aldri ha snakket om temaer som vold mot kvinner på TV før statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed kom til makten i Etiopia. Det forteller Beza Tegafaw (til venstre) til NRK.