Rocket inn 13 millioner

Turboneger fikk inn 13 millioner kroner i 2007.

Turboneger på Øya 2003.

Pengen flommer over Turboneger, som her på Øyafestivalen i 2003!

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Bandet doblet omsetningen fra 5,8 millioner i 2006 til 11,6 millioner i 2007, og fikk dessuten inn 1,3 millioner i låtrettigheter, fra 233.000 året før.

- Hyggelig

– Tallene er hyggelige de. Vi spilte godt over 100 konserter og ga ut plate i fjor, sier tidligere bandmedlem Rune Grønn til NA24 Propaganda.

– Omsetningene reflekterer utgivelser og konserter knyttet til det, og går i sykluser. Konserter var den største inntektskilden i fjor, men det kommer også inn penger fra platesalg og lisenser, sier Grønn videre.

Han er nå Turbonegers manager og styreleder for Turboartist, som er det ene av to selskaper som tar seg av businessen til rockerne. Det andre er Turboneger, som er låtrettighetsselskapet der de to store aksjeeierne er Thomas Selzer med 60 prosent og Knut Schreiner med 25 prosent.

Overskudd

Det samlede overskuddet for de to Turboneger-selskapene kom på vel 2,1 millioner.

Rune Grønn forteller at Turboneger nå skal begynne å jobbe med en ny plateutgivelse etter fjorårets «Retox» – men den kommer sannsynligvis ikke før i 2010.

Kulturstrøm

 • – Klissete og digg!

  Astrid S møter amerikaneren Brett Young i kjærlighetsduett. Se listen over ukens beste låter fra P3.

  Astrid S
  Foto: Rashid Akrim / NRK
 • Rystende om politivold

  I den franske, Oscar-nominerte filmen «De elendige» befinner vi oss i en fattig drabantby i dagens Paris. Der er politiet og underklassen er i voldsom konflikt. En rystende film, mener NRKs anmelder. Terningkast 5

  Filmen "De elendige"
  Foto: Selmer Media