NRK Meny
Normal

Rocket inn 13 millioner

Turboneger fikk inn 13 millioner kroner i 2007.

Turboneger på Øya 2003.

Pengen flommer over Turboneger, som her på Øyafestivalen i 2003!

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Bandet doblet omsetningen fra 5,8 millioner i 2006 til 11,6 millioner i 2007, og fikk dessuten inn 1,3 millioner i låtrettigheter, fra 233.000 året før.

- Hyggelig

– Tallene er hyggelige de. Vi spilte godt over 100 konserter og ga ut plate i fjor, sier tidligere bandmedlem Rune Grønn til NA24 Propaganda.

– Omsetningene reflekterer utgivelser og konserter knyttet til det, og går i sykluser. Konserter var den største inntektskilden i fjor, men det kommer også inn penger fra platesalg og lisenser, sier Grønn videre.

Han er nå Turbonegers manager og styreleder for Turboartist, som er det ene av to selskaper som tar seg av businessen til rockerne. Det andre er Turboneger, som er låtrettighetsselskapet der de to store aksjeeierne er Thomas Selzer med 60 prosent og Knut Schreiner med 25 prosent.

Overskudd

Det samlede overskuddet for de to Turboneger-selskapene kom på vel 2,1 millioner.

Rune Grønn forteller at Turboneger nå skal begynne å jobbe med en ny plateutgivelse etter fjorårets «Retox» – men den kommer sannsynligvis ikke før i 2010.

Kulturstrøm

  • K-pop topper listene i USA

    For første gang topper en K-pop-sang listene i USA. Bandet BTS nådde toppen av Billboard med låta «Love Yourself: Tear». K-pop er en forkortelse for «Korean popular music», popmusikk med sterk tilknytning til Sør-Korea. Sjangeren har blitt veldig populær også i andre land de siste årene. BTS opptrådte på Billboard Music Awards i forrige uke. Les mer om K-pop i denne artikkelen fra NRK Urix.

  • Ønsker folk skal huske bandet

    Ozzy Osbourne forteller at han håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. Juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

    Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
    Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK