Rockestjernen Scott Weiland er død

Vokalist Scott Weiland, kjent fra Stone Temple Pilots og Velvet Revolver, er død, 48 år gammel.

Scott Weiland

Grungerockeren Scott Weiland er død, 48 år gammel.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Reuters

Velvet Revolver

Scott Weiland spilte sammen med Velvet Revolver under Øyafestivalen 2004.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Los Angeles Times har fått bekreftet at Weiland døde torsdag, men opplyser ikke om dødsårsak.

Ifølge Blabbermouth skal han ha blitt funnet livløs i turnébussen kort tid før hans nye band Scott Weiland and the Wildabouts skulle spille en konsert i Minnesota.

Suksess under grunge-æraen

Weiland var kjent for mange som vokalist i grungebandet Stone Temple Pilots, som solgte 13,5 millioner plater bare i USA, ifølge Billboard. Deres første, store hit var «Plush» fra deres debutplate «Core» (1992), som solgte til åtte ganger platina i USA.

Oppfølgerplata «Purple» var også en stor suksess, og debuterte på toppen av de amerikanske albumsalgslistene da den ble utgitt i 1994.

Weiland har i store deler av livet slitt med tung rusmisbruk, og har vært gjennom flere runder med heroin-avrusning.

Velvet Revolver

Fra 2003 var Weiland vokalist i «supergruppen» Velvet Revolver, blant annet sammen med Slash, Matt Sorum og Duff McKagan fra Guns n' Roses.

Velvet Revolver spilte på Øyafestivalen i 2004. De skulle også spille på Quartfestivalen i 2007, men konserten ble avlyst.

Året etter gikk Velvet Revolver i oppløsning da Weiland forlot bandet. Han gikk tilbake til Stone Temple Pilots, men fikk i 2013 sparken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Ny drive-in-kino i Bergen i påsken

  I palmehelgen blir det drive-in-kino på øverste dekk på Bygarasjen i Bergen. Blir visningene en suksess, vil tilbudet utvides til hele påsken, skriver Bergens Tidende. Det så dårlig ut for årets kinopåske, men nå blir det likevel mulig å se filmer som «Sonic The Hedgehog» (foto), «Fremad», «The Invisible Man» og «The Gentlemen» på stort lerret i Bergen.

  Bilde fra filmen "Sonic the hedgehog"
  Foto: Courtesy Paramount Pictures and Sega of America
 • SE: Treblås & harpe i Store studio

  KORK holder fortsatt musikken i gang, men i mindre og forsvarlige grupper og uten publikum i Store studio. Onsdag 1. april kl. 19.03 møtes treblåserne og harpist Sidsel Walstad til musikk av mange komponister, og de topper det hele med Mozarts mektige Gran partita.

  Nei, det er ingen aprilspøk! KORK holder fortsatt musikken i gang, men i mindre og forsvarlige grupper og uten publikum i Store studio.
Onsdag 1. april møtes treblåserne og harpist Sidsel Walstad til musikk av mange komponister og topper det hele med Mozarts mektige Gran partita for 12 blåsere og kontrabass.