NRK Meny
Normal

Rockestjernen Scott Weiland er død

Vokalist Scott Weiland, kjent fra Stone Temple Pilots og Velvet Revolver, er død, 48 år gammel.

Scott Weiland

Grungerockeren Scott Weiland er død, 48 år gammel.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Reuters

Velvet Revolver

Scott Weiland spilte sammen med Velvet Revolver under Øyafestivalen 2004.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Los Angeles Times har fått bekreftet at Weiland døde torsdag, men opplyser ikke om dødsårsak.

Ifølge Blabbermouth skal han ha blitt funnet livløs i turnébussen kort tid før hans nye band Scott Weiland and the Wildabouts skulle spille en konsert i Minnesota.

Suksess under grunge-æraen

Weiland var kjent for mange som vokalist i grungebandet Stone Temple Pilots, som solgte 13,5 millioner plater bare i USA, ifølge Billboard. Deres første, store hit var «Plush» fra deres debutplate «Core» (1992), som solgte til åtte ganger platina i USA.

Oppfølgerplata «Purple» var også en stor suksess, og debuterte på toppen av de amerikanske albumsalgslistene da den ble utgitt i 1994.

Weiland har i store deler av livet slitt med tung rusmisbruk, og har vært gjennom flere runder med heroin-avrusning.

Velvet Revolver

Fra 2003 var Weiland vokalist i «supergruppen» Velvet Revolver, blant annet sammen med Slash, Matt Sorum og Duff McKagan fra Guns n' Roses.

Velvet Revolver spilte på Øyafestivalen i 2004. De skulle også spille på Quartfestivalen i 2007, men konserten ble avlyst.

Året etter gikk Velvet Revolver i oppløsning da Weiland forlot bandet. Han gikk tilbake til Stone Temple Pilots, men fikk i 2013 sparken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz