NRK Meny
Normal

Rockens bestemor er tilbake

For åtte år siden var hun på avskjedsturné. Nå nærmer hun seg 70 og legger igjen ut på veien.

Tina Turner

Tina Turner åpnet sin nye turné i The Sprint Center i Kansas.

Foto: HO / REUTERS

Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City

«Rockens bestemor» er tilbake på veien, men ser ikke en dag eldre ut enn siste vi så henne.

Foto: Orlin Wagner / AP
Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City

Stemmen til Tina Turner skal ikke være noe dårligere selv om hun nærmer seg 70.

Foto: Andrew MacPherson / AP

I 2000 gjennomførte Tina Turner en avskjedsturné. Den da 60 år gamle stjernen markerte 40 år i bransjen. Nå, med 70-årsdagen i sikte, er rockens bestemor tilbake på veien igjen.

Ny avskjedsturné

Tina Turner har med seg over 20 låter på sin «nye» avskjedsturné, melder The Sun . Den britiske tabloiden hadde en anmelder på plass under de to konsertene i United Center i Chicago i helgen.

Han skriver at Turner leverer alle de kjente hitene, som «Steamy Windows», «River Deep – Mountain High» og «Whats Love Got To Do With It», og at hun har med seg fire dansere på scenen.

Ikke preget

The Suns anmelder mener «rockens bestemor» absolutt fortsatt kan sitt fag, og at stemmen ikke er det minste preget av årene som har gått.

Anmelderen er kanskje mest imponert over hennes tolkning av Beatles-låten «Help». – Du må jobbe hardt for å finne et bedre sett med stemmebånd på hele kloden, kvitterer han. Og melder videre om en konsert med krevende dans og heftige pyroeffekter.

- Mye å lære

– Ikke hva man forventer av en bestemor, dette her. Kylie Minogue og Madonna: Her har dere mye å lære. Det er sånn det skal gjøres, skriver anmelderen avslutningsvis.

Etter jul vender Turner nesen nordover, og gjør en rekke konserter i Europa. Hun spiller blant annet i Tyskland, Belgia, Østerrike, Frankrike og England i perioden 14. januar til 11. april.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!