Rockens bestemor er tilbake

For åtte år siden var hun på avskjedsturné. Nå nærmer hun seg 70 og legger igjen ut på veien.

Tina Turner

Tina Turner åpnet sin nye turné i The Sprint Center i Kansas.

Foto: HO / REUTERS

Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City

«Rockens bestemor» er tilbake på veien, men ser ikke en dag eldre ut enn siste vi så henne.

Foto: Orlin Wagner / AP
Tina Turner åpnet sin nye turné i Kansas City

Stemmen til Tina Turner skal ikke være noe dårligere selv om hun nærmer seg 70.

Foto: Andrew MacPherson / AP

I 2000 gjennomførte Tina Turner en avskjedsturné. Den da 60 år gamle stjernen markerte 40 år i bransjen. Nå, med 70-årsdagen i sikte, er rockens bestemor tilbake på veien igjen.

Ny avskjedsturné

Tina Turner har med seg over 20 låter på sin «nye» avskjedsturné, melder The Sun . Den britiske tabloiden hadde en anmelder på plass under de to konsertene i United Center i Chicago i helgen.

Han skriver at Turner leverer alle de kjente hitene, som «Steamy Windows», «River Deep – Mountain High» og «Whats Love Got To Do With It», og at hun har med seg fire dansere på scenen.

Ikke preget

The Suns anmelder mener «rockens bestemor» absolutt fortsatt kan sitt fag, og at stemmen ikke er det minste preget av årene som har gått.

Anmelderen er kanskje mest imponert over hennes tolkning av Beatles-låten «Help». – Du må jobbe hardt for å finne et bedre sett med stemmebånd på hele kloden, kvitterer han. Og melder videre om en konsert med krevende dans og heftige pyroeffekter.

- Mye å lære

– Ikke hva man forventer av en bestemor, dette her. Kylie Minogue og Madonna: Her har dere mye å lære. Det er sånn det skal gjøres, skriver anmelderen avslutningsvis.

Etter jul vender Turner nesen nordover, og gjør en rekke konserter i Europa. Hun spiller blant annet i Tyskland, Belgia, Østerrike, Frankrike og England i perioden 14. januar til 11. april.

Kulturstrøm

 • Robyn til Øyafestivalen

  Øyafestivalen slipper sitt tredje stornavn til 2019-utgaven. Fra før av har headlinerartistene The Cure og Karpe blitt sluppet. Den svenske artisten Robyn ga nylig ut albumet «Honey», hennes første på åtte år, og skal i den forbindelse turnere i USA og Europa i 2019, ifølge Variety. Turneen starter i Stavanger og Bergen i februar, og billettene ble revet bort på sekunder, skrev Bergensavisen da billettene ble lagt ut der. NRK P3s musikkanmelder ga albumet «Honey» terningkast 4.

  Robyn
  Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB Tema
 • Disse kan vinne Bokslukerprisen

  80.000 elever på 5. og 6. trinn har lest og vurdert norske skjønnlitterære barnebøker fra det siste året, skriver Foreningen !les i en pressemelding. Nå har 20 skoleklasser nominert disse fem finalistene: «Kokotopia. Riddere, hekser og prikkedøden» av Simon Stranger og Helena Lindholm,«Zombieutbruddet. Byrået for ikke-hendelser» av Robert Næss, «Anton og andre flokkdyr» av Gudrun Skretting, «Bobla» av Siri Pettersen og «Ingen sover trygt i natt» (bildet) av Mari Moen Holsve. Nå skal ti juryklasser fra hele landet lese bøkene og kåre vinnerboken. Prisen deles ut på Verdens bokdag 24. april 2019. Foreningen !les står bak flere tiltak for å øke leselysten blant unge, som litteraturprisene Ungdommens kritikerpris og Uprisen.

  Ingen sover trygt i natt
  Foto: Cappelen Damm
 • Gikk langt inn i personlige minner

  – Et uskarpt fotografi fungerte bedre akkurat der, sier Steffen Kverneland om hvordan han illustrerte tegneserieromanen «En frivillig død». Den handler om farens selvmord og tiden før. – Det kom som lyn fra klar himmel, for meg. Han hadde psykiske problemer, gikk på medisiner, men det hjalp ikke, sier Kverneland til litteraturprogrammet Brenner live. Mesterlig utført, mente NRKs litteraturkritiker om boken da den kom ut i høst.

  Utdrag fra tegneserieromanen En frivillig død