Rockeartist Tom Petty er død

Mandag kveld meldte politiet at den amerikanske rockeartisten Tom Petty neppe ville overleve natten. Tirsdag morgen bekrefter familien at Petty er død.

FILE PHOTO: Singer Tom Petty and the Heartbreakers perform during the half time show at Super Bowl XLII in Glendale

KONSERT I SEPTEMBER: Tom Petty holdt sin siste konsert for en uke siden.

Foto: Jeff Haynes / Reuters

Rockelegenden Tom Petty ble funnet bevisstløs med hjertestans i sitt hjem i California søndag kveld, én uke etter han avslutta sin siste turné.

Ifølge TMZ ble han i all hast sendt til UCLA Santa Monica Hospital. Tilstanden ble beskrevet som ukjent, men kritisk ved ankomst på sykehuset. Kort tid etter meldte blant annet CBS news at artisten hadde mistet livet.

I 23.00-tiden mandag norsk tid meldte TMZ og politiet i Los Angeles at artisten fortsatt lever, men at han neppe vil overleve natten.

Tirsdag morgen bekrefta familien dødsfallet.

– På vegne av familien til Tom Petty er vi knust når vi kunngjør dødsfallet til vår far, ektemann, bror, leder og venn Tom Petty, heter det i en uttalelse fra familien ifølge NTB.

Datteren reagerer

Pettys datter, artisten Annakim Violette Petty, går hardt ut mot musikkmagasinet Rolling Stone, som var ett av mediene som meldte om farens død.

– Hvordan våger dere å rapportere at min far er død bare for å få omtale, fordi artiklene og bildene deres har gått ut på dato? skrev hun på sin Instagram-profil, med et bilde av faren på en Rolling Stone-forside fra 1979.

Siste turné

Petty avsluttet sin siste turné for en uke siden. Tre utsolgte konserter avsluttet bandets 40-årsjubileumsturné. Turneen omfattet 53 konserter i 24 stater.

30. september takket han fansen på Twitter: «Takk til alle som har støttet oss de siste 40 årene! Uten DERE, ville det ikke være noe OSS», skrev han.

Fansen sørger på sosiale medier

På Twitter strømmer sorgmeldingene inn allerede, og flere delt bilder, videoer og kommentarer om artisten.

– Tom Petty var så bra, så lenge. Det føles litt ut som om han var en undervurdert legende, skriver en på Twitter.

Mens en annen skriver:

– Tom Pettys musikk var og er veldig viktig for meg. En av mine favorittmusikere, og en av de mest avslappende menneskene i bransjen. Hvil i fred.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Står bak en rekke hits

Thomas Earl «Tom» Petty er en amerikansk låtskriver og gitarist. Han er frontmann i Tom Petty & The Heartbreakers og medlem av bandet Mudcrutch.

Bandet står blant annet bak hitlåtene, «American girl», «Breakdown» og «Listen to her heart».

Petty var også del av 80-tallsgruppen «The Traveling Wilburys» sammen med Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison og Jeff Lynne.

Kulturstrøm

 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
 • TV-kveld med Jan Erik Vold

  I dag fyller poet, oversetter og skribent Jan Erik Vold 80 år. NRK 2 markerer dette med en egen Vold-aften. Først sendes Elsa Kvammes nye dokumentar «Sorry brødre, det ble meg», så «Tolv Blå», et konsertopptak med Vold og Kåre Virud fra Notodden bluesfestival i sommer (bildet), og til slutt det legendariske konsertopptaket «Dylan på norsk» fra Hot House i Oslo i 1981. «Dylan på norsk» er Volds gjendiktninger av Bob Dylans sanger fra 60-årene.

  Jan Erik Vold på Notodden
  Foto: Torstein Vegheim/NRK