NRK Meny
Normal

– Du er en rockegudinne nå

Silya Nymoen pådro seg strekk i låret, men imponerte likevel stort i Stjernekamp lørdag kveld.

Silya Nymoen

Silya Nymoen sang «Welcome To The Jungle» av Guns'N Roses i årets første sending av Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Lørdag var det sesongpremiere på Stjernekamp, programmet der ti kjente artister skal prøve seg innen en rekke forskjellige musikalske sjangere de ikke nødvendigvis kjenner så godt fra før.

Standarden for høsten ble satt med en skikkelig rockeaften.

– Velkommen hjem

Hans-Erik Dyvik Husby

Hans-Erik Dyvik Husby stilte i ansiktssminke slik mange husker ham fra Turboneger-tiden. Han sang Alice Coopers «Poison».

Foto: Julia Naglestad / NRK

Den tidligere rockekongen Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som vokalist Hank von Helvete fra tiden med rockebandet Turboneger, stilte i ansiktssminke og sverd da han åpnet kvelden med Alice Coopers «Poison».

Og selv om det er noen år siden sist, hadde rockeren slett ikke glemt gamle kunster.

– Jeg elsker at du trakk frem rockemonsteret igjen. Det var kult å se. Du synger med drama, pasjon og sjel og da teller det ikke hvor pent du synger. Velkommen hjem, utbrøt Mona B. Riise etter Husbys opptreden.

De ti artistene som har bakgrunn fra blant annet opera, musikal og visesjangeren hadde selv valgt ut og øvd inn hver sin rockelåt. Et ekspertpanel bestående av musikkjournalist Mona B. Riise, musiker Øyvind «Vinni» Sauvik og sjangerekspert Thomas Felberg var med på å gi sin vurdering av fremføringene før publikum stemte frem sine favoritter.

Tredje strekk på en uke

Silya Nymoen har tatt turen fra New York til Oslo for å delta i programmet. Hun gjorde en energifull versjon av Guns’N Roses’ «Welcome To The Jungle» som fikk ekspertene til å dra frem superlativene.

– Kveldens heftigste performance, slo Thomas Felberg fast.

Mona B. Riise og Vinni hadde begge Silya som favoritt etter at alle hadde opptrådt. Ikke bare skrøt de av Silyas vokalprestasjoner, de lot seg også imponere over hvordan Nymoen avsluttet låten med å gå i bro på scenegulvet.

Silya Nymoen

Silya Nymoen fikk strekk i låret av fremføringen lørdag kveld, men lot ikke det påvirke humøret. – Nå blir det fest, jublet hun etter sending.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Dette var helt vilt. Ikke bare trodde jeg på deg, du fortjener en menighet, du er en rockegudinne nå. Jeg er sikker på at folk hjemme i stuene trener på den avslutningen, sa Riise.

Selv forklarer Silya stuntet slik til NRK.no:

– Det var snakk om å gjøre noe på slutten av låten. Egentlig hadde jeg lyst til å kaste mikrofonen, men så vil jeg jo ikke bli saksøkt av NRK for å ødelegge utstyret deres, så da tenkte jeg at da slenger jeg meg bare ned. Jeg fikk strekk i låret, det er den tredje strekk på en uke, men det er rock’n roll det, ler artisten.

Hun lover likevel å være i topp form neste uke.

– Da skal jeg danse, jeg har fått en koreografi så det må jo bli bra, lover hun.

– Helt målløs

Mimmi Tamba

Mimmi Tamba sang låten «Nobody's Wife» av Anouk.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Årets kanskje mest ukjente artist er Tromsøjenta Mimmi Tamba. Hun var derfor forberedt på å bli blant de tre artistene som fikk færrest stemmer lørdag kveld. Det gjorde hun ikke, i stedet trakk Thomas Felberg henne frem som sin favoritt i sendingen.

– Jeg er helt målløs, jeg kan rett og slett ikke tro det, jubler Tamba til NRK.no etter sending.

– Jeg var helt sikker på at jeg ville bli en av de dårligste og er fortsatt litt overrasket. Nå er jeg bare utrolig glad.

Tamba forteller at det har blitt lite søvn i det siste, og natt til lørdag ble hun liggende våken.

– Jeg har vært nervøs i en uke, det har vært helt forferdelig. Men rett før jeg gikk på scenen roet det seg. Jeg tenkte at nå får det bare briste eller bære.

– Det er deilig å ha kommet i gang. Nå vet jeg litt mer om hva jeg går til. Neste uke er det 80-tallet som gjelder og da blir det sikkert koreografi i tillegg. Jeg er glad i å danse, men det er uvant å synge og danse samtidig, særlig når man er nervøs. Men jeg skal øve masse, lover hun.

Siden dette var første sending av Stjernekamp var det ingen som måtte forlate konkurransen denne kvelden. Artistene tar med seg stemmene som kom inn til neste uke, og da starter alvoret. Vidar, Hans-Erik og Espen var de tre artistene som fikk færrest stemmer denne kvelden, neste lørdag må den med færrest stemmer gi seg.

Stjernekamp

Artistene som deltar i Stjernekamp 2013.

Foto: Julia Naglestad / NRK